Sărăcia a împins-o pe o tânără mamă de 20 de ani să-și abandoneze cei doi copii. Povestea tristă a familiei destrămate

Din cauza sărăciei, o mamă în vârstă de 20 de ani a fost nevoită să renunțe la cei doi copii ai săi. Femeia a apelat la începutul lunii octombrie, la ajutorul autorităților.

04 nov. 2022, 09:49
Sărăcia a împins-o pe o tânără mamă de 20 de ani să-și abandoneze cei doi copii. Povestea tristă a familiei destrămate

Gestul disperat la care a recurs o tânără mamă din Suceava. O mamă în vârstă de 20 de ani a renunțat la cei doi copii ai săi pentru că nu are cu ce să îi crească.

Citește și Cum se înţeleg, de fapt, mama Geta şi Daniela Iliescu. Ultimele imagini spun totul

La începutul lunii octombrie, femeia și-a luat bebelușul de doar două luni în brațe și băiețelul de doi ani de mână și a mers la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, unde le-a cerut ajutorul autorităților.

Tânăra a solicitat instituirea unei măsuri de protecție pentru cei doi copii motivând că nu deține suficiente resurse financiare și o locuință  pentru creșterea, îngrijirea și educarea micuților.

Reprezentanții instituției i-au propus femeii internarea pentru o perioadă în Centrul Maternal Suceava, împreună cu copiii, însă aceasta a refuzat iar autoritățile au instituit măsura plasamentului în regim urgență la asistent maternal profesionist, începând cu 6.10.2022,a potrivit șefei Serviciului de Urgențe din cadrul DGASPC Suceava, Sabina Silvia Doroftei.

Trei copii au ajuns în grija autorităților

În luna martie o femeie dintr-o comună suceveană a cerut ajutorul autorităților pentru că nu avea suficiente resurse pentru creșterea copiilor.

„La mijlocul lunii martie, am primit o sesizare telefonică din partea unei mame, care solicita sprijin material pentru creșterea și îngrijirea celor doi copii, ea fiind însărcinată în șase luni cu al treilea copil,  tatăl copiilor neavând un loc de muncă stabil”, a declarat Sabina Silvia Doroftei.

„La solicitarea DGASPC Suceava, reprezentanții serviciului de asistență socială din cadrul primăriei de domiciliu al respectivei familii au făcut o anchetă socială (în aprilie 2022), conform căreia se propune menținerea minorilor în familie și monitorizarea acestora din partea primăriei de domiciliu, întrucât nu s-a identificat o situație de risc. Totodată, familia a fost inclusă într-un program de întrajutorare a fundației HHC România, pe o perioadă de trei luni.

Din păcate, pe 8.09.2022, mama, împreună cu cei trei copii (de 5 ani, 3 ani și două luni), s-a prezentat la sediul primăriei de domiciliu,  solicitând sprijin în vederea internării într-un centru destinat victimelor violenței în familie din cauza comportamentului violent al concubinului.  În aceste condiții, mama, împreună cu copiii, a beneficiat de serviciile Centrului Multifuncțional destinat Victimelor Violenței în Familie Gura Humorului, în perioada 8.09.2022 – 18.10.2022,  dată la care mama a solicitat instituirea unei măsuri speciale de protecție pentru cei trei minori, deoarece nu deține o locuință proprietate personală și un loc de muncă stabil pentru a se putea ocupa de creșterea și îngrijirea copiilor. „Pentru cei trei copii s-a instituit măsura plasamentului  în regim de urgență la asistent maternal profesionist, începând cu 18.10.2022”, a precizat șefa Serviciului de Urgențe din cadrul DGASPC Suceava, Sabina Silvia Doroftei.

Citește și Mama lui Elon Musk vine în România. Fostul fotomodel va participa la un eveniment în Bucureşti