O mamă nu mai are voie să posteze imagini cu fiicele sale pe Internet. Decizia instanţei

O femeie din Cluj nu mai are voie să posteze fotografii cu cele două fiice pe Instagram sau Facebook fără acordul fostului soţ. Instanţa a oferit câştig de cauză tatălui celor două fete, supărat pe fosta soţie după ce actualul iubit postează fotografi şi filmuleţe cu minorele.

RomaniaTV.net
18 aug. 2020, 15:47
O mamă nu mai are voie să posteze imagini cu fiicele sale pe Internet. Decizia instanţei

Cei doi soţi au divorţat în anul 2013 şi de atunci au custodie comună. Cu toate acestea, cele două fetiţe de şapte, respectiv opt ani locuiesc cu mama şi actualul iubit. Fostul soţ a depus la dosar fotografii care atestă expunerea pe contul de Facebook al mamei poze cu minorele în costum de baie. 

Citeşte şi: Tânăra de 17 ani din Galaţi care şi-a ucis bebeluşul a fost arestată preventiv

„În cauză, reclamantul a depus la dosar planşe fotografice care atestă expunerea pe contul de Facebook al pârâtei a minorelor în costum de baie, dar şi filme cu minorele în timp ce acestea îşi desfăşurau programul de somn. Din declaraţiile testimoniale administrate în cauză a rezultat aspectul că aceste fotografii nu au fost postate cu acordul reclamantului, dar acestea au fost şterse de pe conturile de socializare, aspect necontestat de către reclamant”, se arată în motivarea Judecătoriei Cluj-Napoca, potrivit Mediafax.

Tatăl fetelor a mai susținut că minorele au apărut anul trecut în story-uri pe Instagram când au fost la mare, „în diferite ipostaze, care aduc atingere atât vieţii private, cât şi interesului superior al minorelor”. Deşi bărbatul i-a cerut fostei soţii şi iubitului ei să nu mai posteze imagini cu fetiţele, el spune că au refuzat.

Fosta soţie este acuzată că îşi folosește fiicele în scop comercial: „Un alt aspect pe care îl apreciază de gravitate deosebită este utilizarea imaginilor minorelor de către mama lor în scopul obţinerii de profit. (…) Folosind platforme de socializare aceasta îşi promovează produsele folosind fotografii cu minorele fără să aibă un accept prealabil din partea reclamantului, prin organizare de sesiuni foto profesionale”.

În replică, mama fetelor spune că, de fapt, reclamantul nu vrea să accepte relaţia cu noul iubit: „Ştie că pârâtul petrece mult timp cu minorele, că le acordă o atenție deosebită, inclusiv le pregăteşte micul dejun, petrec timp împreună cu familia mea și minorele, vizitează diverse rude din partea sa și au activități, fapt foarte deranjant pentru reclamant. Se încearcă doar şicanarea, pe fondul geloziei şi nicidecum pentru protejarea interesului superior al copilului”, mai spune mama.


loading...