O mamă riscă pedeapsa cu închisoarea după ce şi-a salvat copiii dintr-un incendiu! „Nu trebuia să facă asta”

Pedeapsă cruntă pentru o mamă din Coreea de Nord! Femeia riscă mulţi ani de închisoare după ce şi-a salvat mai întâi copii dintr-un incendiu, în locul portretelor cu liderii ţării.   

RomaniaTV.net
09 ian. 2020, 15:22

Mama este investigată de către Ministerul Securităţii de Stat din Coreea de Nord, după ce incendiul izbucnit în casa din Onsong, provincia Hamgyong de Nord, aproape de graniţa Coreei cu China. Adulţii se afla în exteriorul casei în momentul în  care flăcările au cuprins locuinţa şi s-au grăbit să îşi salveze copii. În acel haos, un set cu portretele liderilor ţării a fost uitat şi distrus de flăcări.

În Coreea de Nord este obligatoriu ca în fiecare casă să existe expuse portretele liderilor decedaţi, Kim Il-sung şi Kim Jong-il, acest lucru este verificat constant de către inspectori, iar persoanele care încalcă această lege sunt pedepsite. Toate reprezentările familiei Kim trebuie să fie tratate cu acelaşi respect ca persoana în sine, iar neglijarea acestui lucru este o infracţiune.

Nord-coreeni care salvează portretele familiei Kim din dezastre sunt considerate eroi, în timp ce cele care nu reuşesc acest lucru se confruntă cu mai multe probleme.

Dacă este găsită vinovată, femeia riscă mai mulţi ani după gratii, dar şi muncă zilnică. Deoarece este cercetată, mama nu poate să îşi vadă copiii, care se află în spital şi nici nu le poate procura antibiotice pentru arsurile suferite.

Mama va putea să se ocupe de îngrijirea copiilor după ce autoritățile vor finaliza investigația”, susține o sursă.

După ce copiii au fost scoși din casă, un tânăr fermier a reușit să salveze portretele Kim aparţinând familiei. Acesta a fost eliberat recent din închisoare pentru o infracţiune violentă, însă acum este tratat ca un erou doar pentru că a reuşit să salveze portretele din flăcări.