O mare actriţă din România a murit la 48 de ani: „A pierdut bătălia cu boala”

O mare actriţă din România a murit la 48 de ani. Vestea tristă a fost dată, miercuri, de Teatrul Național Târgu Mureș, care îşi prezintă condoleanţele familiei îndoliate şi oferă compasiunea şi sprijinul sincer.

27 oct. 2022, 12:27
O mare actriţă din România a murit la 48 de ani: „A pierdut bătălia cu boala”
O mare actriţă din România a murit la 48 de ani

O mare actriţă din România a murit la 48 de ani. Este vorba despre Klára Tompa, care, după câţiva ani în care s-a luptat cu o boală cruntă, s-a stins din viaţă. Regretata actriţă a interpretat peste 40 de roluri pe scena Teatrului Naţional Târgu-Mureș, iar activitatea artistică pe care a avut-o a fost recompensată cu numeroase premii. Calitățile sale deosebite au situat-o în rândul artiștilor de valoare.

Citeşte şi: Doliu în lumea filmului. Actiţa Angela Lansbury a murit la vârsta de 96 de ani

O mare actriţă din România a murit la 48 de ani

Rămas bun, Klára Tompa (1973-2022)…

Am aflat cu tristeţe că Klara Tompa, după o luptă de cinci ani, a pierdut bătălia cu o boală fatală, la vârsta de 48 de ani. Calităţile sale umane şi artistice sunt de neînlocuit, iar în timpul scurtei sale vieţi şi cariere ne-a lăsat ca moştenire nenumărate amintiri minunate.

Teatrul Naţional Târgu Mureş şi Universitatea de Arte din Târgu Mureş îi vor păstra memoria cu respect în comunitatea lor artistică. Transmitem, de asemenea, condoleanțe familiei îndoliate a Klárei și le împărtășim durerea prin compasiunea și sprijinul nostru sincere. Fie ca amintirea ei să fie binecuvântată!”, este mesajul trasmis de Teatrul Național Târgu Mureș, pe Facebook.

Cine a fost Klára Tompa?

Klára Tompa s-a născut pe data de 10 noiembrie 1973, în Târgu-Mureș. Aceasta a urmat cursurile Facultăţii de Actorie din cadrul Universității István Szentgyörgyi din Târgu-Mureș între anii 1994 și 1998, iar din anul 1998 și până în prezent a fost actriţă a Teatrului Național Târgu-Mureș.

De altfel, potrivit Teatrului Național Târgu-Mureș, marea actriță a predat la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, din anul 1998, la clasa mai multor generații de actori. Astfel, ea a reușit să se specializeze în predarea teatrului, improvizației și teatrului muzical.