O mare bancă închide peste 100 de sucursale de anul viitor

HSBC a anunțat că va închide 114 de sucursale începând cu aprilie 2023. Este vorba despre un sfert din sucursalele bancare din Marea Britanie. Decizia are legătură cu faptul că tot mai multe persoane preferă să îşi gestioneze finanţele în online.

11 dec. 2022, 17:16
O mare bancă închide peste 100 de sucursale de anul viitor

Reprezentanţii HSBC au anunţat închiderea a peste 100 de sucursale bancare. Conducerea gigantului bancar a explicat că a luat această decizie deoarece nouă din 10 tranzacții sunt efectuate online, iar în ultimii cinci ani vizitele clienpilor în sucursalele sale au scăzut cu 65%.

Reprezentanţii gigantului bancar au spus că se va încerca redistribuirea personalului afectat, dar că aproximativ 100 își vor pierde locurile de muncă.

Băncile au închis mii de sucursale în ultimii ani, deoarece modul de gestionare a finanţelor s-a schimbat. Mulţi clienţi preferă că facă plăţi sau să ia credite în online și astfel creditorii reduc costurile.

Citeşte şi: Se schimbă banii. De la 1 ianuarie 2023, vechile bancnote şi monede NU mai sunt valabile

Jackie Uhi, directorul general de distribuție al HSBC din Marea Britanie, a declarat că oamenii își schimbă modul în care își înregistrează activitățile bancare și că vizitele în multe sucursale a fost „la cel mai scăzut nivel istoric, fără semne de revenire”.

HSBC a declarat că va investi în modernizarea celor 327 de sucursale rămase, dar un sindicat a acuzat-o că abandonează clienții, potrivit BBC.

Citeşte şi: Consiliul Concurenţei anchetează 10 bănci mari din România pentru creşterea frauduloasă a ROBOR!

Deși este inevitabil ca sucursalele să fie închise, viteza acelor închideri provoacă îngrijorare. Anunţul privind închiderea a 114 sucursale vine după ce HSBC a declarat în martie că plănuiește să închidă 69 de sucursale până în această toamnă.

Unele sucursale HSBC deservesc mai puțin de 250 de persoane pe săptămână, au spus reprezentanţii băncii, în timp ce nouă din 10 tranzacții la bancă sunt acum efectuate în online.