O mare vedetă a Teatrului Bolşoi din Moscova se dezice de Putin: „Îmi este ruşine de ţara mea”

Olga Smirnova, dansatoarea principală a Teatrului Bolşoi din Moscova, a plecat din ţară în semn de protest faţă de războiul început de armata lui Putin în Ucraina.

01 mai 2022, 14:20
O mare vedetă a Teatrului Bolşoi din Moscova se dezice de Putin: „Îmi este ruşine de ţara mea”
Olga Smirnova

O mare vedetă a Teatrului Bolşoi din Moscova se dezice de Putin. Este vorba despre Olga Smirnova, dansatoarea principală a celebrului teatru rusesc.

O mare vedetă a Teatrului Bolşoi din Moscova s-a mutat din ţară

Olga Smirnova a plecat din ţară din cauza războiului din Ucraina declanşat de Vladimir Putin pe 24 februarie. Vedeta Teatrului Bolşoi s-a mutat în Olanda.

Citeşte şi Zelenski către soldaţii ruşi: „Mai bine aţi supravieţui în Rusia decât să muriţi pe pământul Ucrainei”

Balerina în vârstă de 30 de ani spune că este împotriva războiului declanşat de Vladimir Putin în Ucraina.

”Îmi este rușine de țara mea”, a spus vedeta pentru Al Jazeera.

Olga se numără printre primele vedete din Rusia care au criticat decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina pe 24 februarie.

„Nu este vorba nici măcar de faptul că fiecare al doilea rus are rude sau prieteni care locuiesc în Ucraina, că bunicul meu este ucrainean, iar eu sunt un sfert ucrainean.

Este vorba despre faptul că trăim în continuare în secolul XX, deși am intrat în secolul 21. Problemele politice din lumea modernă trebuie rezolvate exclusiv prin discuții pașnice.

Nu m-am gândit niciodată că o să-mi fie rușine cu Rusia, am fost întotdeauna mândră de rușii talentați, de realizările noastre culturale și atletice.

Dar acum simt că s-a trasat o linie care separă înainte de după. Doare că oamenii mor, că oamenii forțați să-și abandoneze casele. Și cine ar fi crezut acum câteva săptămâni că toate acestea se vor întâmpla? Poate că nu suntem în epicentrul conflictului militar, dar nu putem rămâne indiferenți la această catastrofă globală”, a transmis Olga Smirnova pe Telegram.

Fosta vedeta a Teatrului Bolşoi s-a alăturat Baletului Național Olandez.

Citeşte şi Volodimir Zelenski, anunţul din buncărul de la Kiev care îl va enerva pe Putin de Ziua Muncii

„Este un privilegiu să danseze la compania noastră în Țările de Jos, chiar dacă circumstanțele care au determinat această mișcare sunt incredibil de triste”, a spus Ted Brandsen, directorul Baletului Naţional din Olanda.

Acesta a caracterizat-o pe Olga drept o dansatoare excepţională.