Maşina lui Gheorghe Dincă, scoasă la licitaţie! Preţul la care poate fi cumpărat autoturismul cu care au fost răpite Alexandra şi Luiza

Maşina folosită de Gheorghe Dincă la răpirea Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu este scoasă la licitaţie. Preţul de pornire este de 1.033 lei. Avocatul familiei Luizei Melencu a declarat la România TV că a cerut instanţei să oprească vânzarea autoturismului.

RomaniaTV.net
16 iun. 2020, 05:53

Jurnalistul Ovidiu Zară susţine că autoturismul scos la licitaţie de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) se află indisponibilizat în judeţul Olt.

„Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) vinde la licitație un Renault Megane care seamănă izbitor cu cel folosit de Gheorghe Dincă la răpirea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu !!!!

Culmea, autoturismul vândut se află indisponibilizat în județul Olt.

ANABI a refuzat să îmi spună de la cine a fost indisponibilizat autoturismul.

Dacă se confirmă că este autoturismul folosit de Dincă la răpirea celor două copile, este din ce în ce mai clar că se dorește îngroparea definitivă a cazului. Altfel, acesta ar fi fost vândut doar la finalizarea procesului penal” scrie jurnalistul de investigaţie Ovidiu Zara.

În anunţul de licitaţie se precizează că maşina este nefuncţională pe motiv că interiorul acesteia este demontat și deteriorat, iar locul de predare este localitatea Drăgănești-Olt, judeţul Olt.

Seria de şasiu este identică cu cea a autoturismului indisponibilizat de la Gheorghe Dincă, după cum reiese din referatul procurorilor.

Potrivit România TV, decizia Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate vine la solicitarea procurorului sau judecătorului de drepturi şi libertăţi. 

Pe 26 noiembrie 2019, procurorul de caz de la DIICOT a emis o ordonanţă care permite valorificarea anticipată a acestui bun, cu acordul lui Gheorghe Dincă. La momentul respectiv, maşina lui Gheorghe Dincă era 2.300 de euro. Astăzi, acelaşi autoturism se vinde cu echivalentul a 200 de euro, de 12 ori mai mic decât la momentul evaluării.

Legea permite acest lucru dacă proprietarul este de acord cu valorificarea anticipată.

România TV a solicitat un punct de vedere atât de la DIICOT, cât şi de la Tribunalul Olt, singurele instituţii care ar putea solicita vânzarea acestui bun pus sub sechestru.

Avocatul familiei Luizei Melencu a cerut instanţei oprirea vânzării maşinii. „Este încă o dovadă că procurorii au interesul să acopere acest caz” 

„M-am uitat în dosar. S-a făcut o expertiză care arată că maşina nu a fost improvizată decât cu privire la geamuri, nu şi la deschizătorilor din spate. Prin urmare, ar exista posibilitatea ca această persoană care a răpit copiii şi conducea maşina să fi fost ajutată de un complice, ceea ce am spus de la început. Cred că se încearcă de către procuror să rămână în picioare acel scenariu absurd”, a declarat Carmen Obârşanu, avocatul familiei Melencu la România TV.

Întrebată ce se va întâmpla dacă se va solicita o nouă expertiză a autoturismului, Carmen Obârşanu a explicat că „se va respinge cererea de probaţiune pentru că este imposibil să se realizeze o expertiză”.

„Maşina nu avea improvizaţii cu privire la uşi, ci doar la geamuri. În acel moment s-a constatat că maşina era funcţională. Cine a distrus interiorul maşinii? Dincă a circulat cu această maşină. Cine a distrus această maşină?”, a spus avocatul.

De asemenea, Carmen Obârşanu a afirmat că a cerut instanţei să oprească vânzarea acestei maşini.

„Am făcut o cerere. Este încă o dovadă că procurorii au interesul să acopere acest caz şi să creeze un alt scenariu”, a spus Carmen Obârşanu. 

Cazul Caracal. Bunicul Luizei Melencu: „Gheorghe Dincă nu e criminal, nu a omorât pe nimeni”


loading...
Partenerii noștri