O maşină electrică Tesla a luat foc în parcare

Constructorul american Tesla a declarat, luni, că a trimis o echipă la Shaghai, după ce o înregistrare video virală pe Internet, în China, arată combustia unui vehicul de acest gen - primul incident de acest gen. 

RomaniaTV.net
23 apr. 2019, 05:04
O maşină electrică Tesla a luat foc în parcare

Imaginile camerelor video au fost publicate duminică, pe reţeaua socială Weibo împreună cu specificaţia #AutocombustionTesla. Înregistrarea a avut 22 de milioane de vizualizări până în prezent. 

În imagini se vede un fum alburiu ce iese din partea de jos a maşinii Tesla Model S, garată într-o parcare interioară, înainte ca o explozie puternică să provoace căderea vehiculului. Mașina a continuat apoi să ardă. Din fericire, incidentul nu a făcut victime.

„Suntem pe cale să contactăm serviciile de specialitate implicate în acest incident şi de a oferi colaborare în scopul rezolvării acestei situaţii, pentru a se înţelege ce s-a petrecut exact. Potrivit informaţiilor pe care le avem în prezent, în urma incidentului nu au rezultat victime, nu există morţi sau răniţi”, a informat Tesla pe site-ul său oficial, Weibo.

Potrivit altor informaţii video publicate pe reţeua de socializare, incendiul ar fi provocat şi distrugerea unei automobil Audi garat lângă automobilul Tesla.

Tesla construiește în prezent, în Shanghai, prima fabrica din Statele Unite. Scopul său este de a obține o poziție mai bună pe piața chineză de automobile, primul din lume, și de a depăși tensiunile comerciale dintre Beijing și Washington.