O medalie de argint şi una de bronz pentru echipa României la competiţia mondială de robotică FIRST Global Challenge

Publicat: Marţi, 29 Octombrie 2019 16:35 // Actualizat: Marţi, 29 Octombrie 2019 16:35 // Sursa: romaniatv.net

Echipa Autovortex, membră al unui program de robotică din țara noastră, a obținut două medalii la competiția mondială FIRST Global Challenge: una de argint şi una de bronz.

Competiția s-a desfăşurat la Dubai şi a adunat 191 de echipe din 180 de țări.

Echipa din România a oţinut medalia de argint pentru performanța în meciurile de calificare și medalia de bronz pentru cel mai mare scor în meciuri. Mai mult, reprezentanta țării noastre a obținut și Safety Award, care premiază un robot care demonstrează principii de construcție inovatoare și în conformitate cu regulile de performanță pe teren.

Echipele de robotică de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, medalii la Olimpiada Geniilor, la New York

"Să fii pe locul al III-lea din lume într-o competiție în care participă țări foarte tehnologizate precum Japonia sau Germania este o performanță excepțională. Sunt foarte mândră de ei", a susţinut Dana Războiu, fondatoarea Asociației "Nație Prin Educație", cea care implementează programul în țara noastră.

Echipa României a pornit la drum cu un dezavantaj major: robotul pe care îl perfecționaseră în ultimele patru luni pentru această competiție nu a ajuns la timp în Dubai, pentru că a fost pierdut de compania de zbor.

"După o noapte întreagă în care am căutat robotul, care parcă zburase singur în spațiu – când el nu fusese descărcat în Dubai și rămăsese în aeronavă, întorcându-se, astfel, la București, copiii au intrat în competiție cu întârziere. În plus, în primul meci, robotul lor nu a mers deloc, a avut o defecțiune tehnică. Iată însă că acest dezavantaj cu care au pornit la drum a fost recuperat și au ajuns să termine calificările imediat după Israel", a povestit Dana Războiu.

Programul de robotică este susţinut la nivel naţional de BRD FIRST Tech Challenge Romania.

Robot care ia decizii singur şi recunoaşte culori şi imagini, creat de 10 elevi din Târgu-Jiu, pentru o competiţie internaţională

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
concurs robotică Echipa Autovortex FIRST Global Challenge robotică
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H