O medalie de aur şi două de argint pentru România la Mondialele de canotaj pentru juniori

Juniorii români participanți la Campionatele Mondiale de canotaj de la Rio de Janeiro (Brazilia) au cucerit o medalie de aur și două de argint, informează Federația Română de Canotaj.

09 aug. 2015, 09:10
O medalie de aur şi două de argint pentru România la Mondialele de canotaj pentru juniori

Medalia de aur a fost câștigată de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci, compus din Alexandru Matinca, Cosmin Pascari, Mihai Ianoș și Ciprian Tudosă, cu timpul de 6:17:20. Celelalte trepte ale podiumului au fost completate de sportivii din Marea Britanie (6:19:39) și Germania (6:19:65).

Medaliile de argint au fost cucerite de juniorii români în probele de dublu vâsle feminin și dublu rame fără cârmaci masculin.

La dublu vâsle feminin, Elena Logofătu și Nicoleta Pașcanu s-au clasat pe locul secund, cu timpul de 7:38:65, prima poziție fiind ocupată de sportivele din Germania (7:32:58), iar locul III de cele din Italia (7:40:00).

În proba de dublu rame fără cârmaci masculin, Constantin Cristi Hîrgău și Alexandru Chioseaua au încheiat cursa pe poziția secundă, cu timpul de 6:48:74, medalia de aur revenind sportivilor din Germania (6:48:49), iar cea de bronz celor din Grecia (6:51:72).

Echipajul feminine din proba de opt rame cu cârmaci — Mădălina Hegheș, Amalia Bereș, Mădălina Gabriela Cașu, Roxana Părășcanu, Andrea Budeanu, Anamaria Zaharia, Anca Elena Filip, Roxana Iuliana Anghel, Andreea Cristina Ștefan — s-a clasat pe locul IV (6:45:68), iar canotoarele din barca de patru vâsle feminin — Lidia Viorica Roman, Nicoleta Ancuța Bodnar, Ana Grăpinoiu, Simona Geanina Radiș — au ocupat locul VII (6:51:11).

Cu trei medalii câștigate la Rio, România s-a clasat pe locul IV în clasamentul pe medalii, la egalitate cu Marea Britanie, locurile I, II și III fiind ocupate de Germania, Italia și Olanda.

Delegația României se va întoarce în țară în data de 11 august 2015, pe Aeroportul „Henri Coandă”, la ora 17,15, precizează FRG.