O menajeră româncă s-a răzbunat pe șeful italian, după ce a concediat-o. Bărbatul și-a făcut dreptate în instanță

O româncă care lucra ca menajeră a decis să se răzbune pe angajatorul italian, după ce acesta a concediat-o.

09 feb. 2023, 21:23
O menajeră româncă s-a răzbunat pe șeful italian, după ce a concediat-o. Bărbatul și-a făcut dreptate în instanță
O româncă a primit o condamnare cu suspendare după ce s-a răzbunat pe șeful italian

O româncă a fost condamnată după ce a decis să se răzbune pe șeful care a lasat-o fără loc de muncă. Totul s-a întâmplat în comunca provincială din Italia, Saluzzo, une femeia lucra ca menajeră.

Fostul angajator i-a intentat proces pentru violare de domiciliu, faptele de amenințări agravate fiind constatate de un judecător care a decis să o condamne pe româncă la patru luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit datelor din dosar, femeia lucra de câțiva ani în casa persoanei vătămate, din Saluzzo, unde avea asigurată atât cazarea, cât și masa. În urmă cu doi ani, între cele două persoane a avut loc o altercație verbală foarte tensionată, care a dus la concedierea femeii. Aceasta a refuzat să părăsească locuința, iar după ce a făcut-o s-a întors și l-a atacat pe fostul șef cu un spray cu piper, scrie tagatocn.it.

Citește și: Autoritățile din Italia au închis mai multe școli și muzee după o serie de 20 de cutremure într-o singură noapte

După ce a fost reclamată la poliție, femeia a ajuns în fața tribunalului din Cueno, sub acuzația de violare de domiciliu și amenințări agravate.

În plângere, italianul a declarat că românca a pretins o indemnizație de 20.000 de euro pentru concediere.

„Am fost forțat să dorm în birou. Am concediat-o pentru că m-a amenințat cu un fel de crucifix ascuțit. Nu știu ce spunea, pentru că vorbea românește. I-am trimis o scrisoare recomandată pentru a o anunța de încetarea raportului de muncă, dar nu s-a dus niciodată să o ridice. 

Așa că i-am trimis o fotografie pe Whatsapp, la care ea mi-a răspuns într-un mod vag. Nu a mai vrut să plece. În martie 2021, când închideam ușa pentru a coborî în garaj, ea era acolo, cu un spray cu piper mi-a dat în față. A fost un sentiment teribil”, a declarat italianul.

În urma procesului, judecătorul a considerat că nu este necesar să procedeze la acuzația de violare de domiciliu, dar a condamnat-o pe româncă la pedeapsa de patru luni de închisoare cu suspendare.

Citește și: Câţi bani câştigă o bonă sau o menajeră în Italia. Lista salariilor pe care le încaseză românii din Peninsulă