Autoritățile din Italia au închis mai multe școli și muzee după o serie de 20 de cutremure într-o singură noapte

Orașul Siena din regiunea Toscana, Italia, a fost lovit de o serie de mișcări seismice de mică intensitate. Autoritățile au închis școlile de teama producerii unei tragedii asemănătoare cu cea din Turcia.

09 feb. 2023, 20:08
Autoritățile din Italia au închis mai multe școli și muzee după o serie de 20 de cutremure într-o singură noapte
Italia, lovită de un cutremur urmat de 19 replici

După ce mai multe cutremure au zguduit orașul Siena din Italia, autoritățile au luat măsuri de siguranță și au închis toate școlile și muzeele din regiune.

Conform datelor oferite de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie, după ora 22.00, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,5. Acesta a fost urmat de 19 replici cu magnitudini cuprinse între 2 și 2,8, potrivit firenzemeteo.it. Autoritățile îngrijorate au închis toate unitățile de învățământ.

Citește și: Povestea sfâșietoare a bărbatului care a rămas fără familie după cutremur. Timp de două zile a stat îngropat sub dărâmături lângă soția moartă

„Clădirile comunale fac obiectul unor verificări, dar în acest stadiu niciun pericol nu a fost detectat”, a anunțat Primăria din Siena, joi, într-un comunicat, și au precizat că autoritățile locale au în plan „să închidă, după școli, și bazele sportive, sălile de fitness și toate birourile comunale”.

Italia se află la covergența dintre placa eurasiatică și placa africană  care o împinge spre Balcani în partea sa nordică și este expusă la riscul de seisme puternice în mare parte a teritoriului său.

Tot aici, în anul 2009, un cutremur a provocat peste 300 de decese în orașul L’Aquila și în regiunea sa înconjurătoare, în centrul țării. Același bilanț a fost înregistrat și în 2016 în Amatrice, localitate situată în centrul Italiei.

Citește și: Scos de sub dărâmături de salvatorii români. Adolescentul de 16 ani a fost salvat de la moarte după cutremurul devastator din Turcia

Siena este o localitate situată în sudul regiunii Toscana, fiind celebră pentru patrimoniul său artistic și pentru „Palio”, o cursă spectaculoasă de cai la care participă cartierele orașului de două ori pe an, pe 2 iulie și pe 16 august. Centrul istoric al orașului a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO.