O mie de femei sunt prizoniere ale Statului Islamic

O mie de femei sunt încă prizoniere ale organizaţiei teroriste Stat Islamic, a declarat preşedintele Consiliului yazidiţilor din Germania, după ce activista Nadia Murad a fost laureată cu Nobelul pentru Pace pe 2018.

06 oct. 2018, 16:01
O mie de femei sunt prizoniere ale Statului Islamic

Irfan Ortac, citat sâmbătă de ziarul Heilbronner Stimme, a spus: „Există încă aproximativ o mie de femei în mâinile ISIS. Ele sunt sclave şi abuzate”.

Murad, care a fost ea însăşi răpită şi violată de militanţii Stat Islamic, a fost recompensată vineri cu premiul Nobel pentru lupta faţă de violenţa sexuală. Laureat cu aceeaşi distincţie a fost şi medicul ginecolog congolez Denis Mukwege, informează news.ro.

Citeşte şi Premiul Nobel pentru Pace. Un ginecolog şi o victimă a sclaviei sexuale sunt premianţii din 2018

„Este mai mult decât meritat de Nadia acest premiu”, a mai spus Ortac. „În ultimii patru ani, ea a călătorit neobosit pentru a informa oamenii cu privire la soarta yazidiţilor şi a altor victime ale ISIS”.

Murad a fost luată prizonieră în 2014. Ea a reuşit să scape după trei luni. Trăieşte în prezent în Germania şi militează pentru ca liderii ISIS să fie judecaţi de o curte internaţională de justiţie.