O milionară a fost condamnată în dosarul mafiei ţigăneşti. Avea legături cu interlopii din Strehaia

Una dintre cele mai bogate femei de afaceri din Banat a fost condamnată pentru legături cu mafia din Strehaia. Este vorba despre patroana unui lanţ de farmacii, care a primit 5 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

RomaniaTV.net
17 dec. 2015, 08:57
O milionară a fost condamnată în dosarul mafiei ţigăneşti. Avea legături cu interlopii din Strehaia

Tribunalul Mehedinţi a emis prima sentinţă în dosarul de evaziune fiscală în care mai mulţi oameni de afaceri sunt acuzaţi de legături cu mafia romilor din Strehaia. printre aceştia se află şi patroana unui lanţ de farmacii din Timişoara, Rodica Vlad. Potrivit procurorilor, aceasta, şi alte peste 20 de persoane implicate au pus la cale o adevărată reţea de evaziune fiscală, prin metoda „factura”.

Concret, persoanele implicate în acest dosar introduceau în contabilitatea firmelor facturi fictive, pentru care mai apoi îşi deduceau în mod ilegal TVA-ul, prejudiciind astfel statul român. Rodica Vlad a primit cinci ani de închisoare cu executare, pentru aderare la grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală în formă continuată. Decizia poate fi atacată cu recurs.