O minoră din Cernavodă a murit după ce ar fi luat un pumn de pastile

Tragedie pentru o familie din Cernavodă. O fetiță de 12 ani, Bianca B., a murit în cursul zilei de marți, 12 decembrie, la Spitalul Județean Constanța după ce ar fi luat mai multe pastile No-spa. Nu se cunosc încă motivele pentru care tânăra a recurs la un astfel de gest.

12 dec. 2017, 19:09
O minoră din Cernavodă a murit după ce ar fi luat un pumn de pastile

Pe data de 8 decembrie, familia a sunat la 112 că fiica lor, în vârstă de doar 12 ani, se află în comă. Aceasta a fost adusă la Spitalul din Cernavodă cu o mașină particulară, medicii preluând-o de urgență. La scurt timp, a intrat în stop cardio-respirator și a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la Spitalul Județean Constanța, potrivit replicaonline.ro.

În cursul zilei de 12 decembrie, din nefericire, copila a decedat. Cauza care a dus la deces a fost supradozaj cu medicamentul No-spa. Potrivit unor surse, fetița ar fi înghițit 19 comprimate din medicament.

Supradozajul cu No-spa poate cauza deces, după cum este specificat chiar pe prospectul medicamentului: „Dacă aţi luat prea multe comprimate No-Spa 40 mg, trebuie să vă adresaţi imediat unui medic, deoarece în intoxicaţia cu drotaverină, pot apărea tulburări la nivelul inimii, cum sunt tulburări de ritm şi de conducere, inclusiv bloc complet de ramură şi stop cardiac, care pot duce la deces”.

Citeşte şi O adolescentă de 16 ani, găsită fără suflare în casă. Fata lua pastile de slăbit