O musulmancă este prima femeie care dă în judecată, pentru viol, un teolog musulman: „Ori purtaţi voal, ori sunteţi violate!”

Henda Ayari este prima femeie musulmană care depune plângere împotriva lui Tariq Ramadan, pentru viol. Ea a dezvăluit într-un interviu publicat în cotidianul Le Parisien că islamologul le ameninţă pe femei  că dacă nu vor purta vălul islamic, vor fi violate.

30 oct. 2017, 07:58

Tariq Ramadan este un teolog de origine elveţiană, care este acum cercetat, la Paris, într-o anchetă privind acte de „viol, agresiuni sexuale, violenţă şi ameninţări cu moartea”. În afară de Henda Ayary, încă o femeie a depus plângere împotriva lui Tarq Ramadan.

Fostă salafistă, Henda Ayari a devenit o militantă feministă laică. Ea a povestit într-o carte, pe care nu a numit-o, despre întâlnirea ei cu Tariq Ramadan. „Campania #BalanceTonPorc m-a determinat să îi dezvălui numele” teologului, a mai povestit ea în Le Parisien. Femeia a mai spus că teologul „îi spălase creierul”, îndoctinând-o pentru a putea să o controleze mai bine. Clericul o ameninţa cu „replesalii” şi nu în ultmul rând, că îi va lua copiii, potrivit Belga.

Potrivit publicaţiei Liberation, ar exista şi „alte dovezi” pe aceeaşi temă despre clericul musulman ce vor fi făcute cunoscute de către eseista Caroline Fourest  şi jurnalistul Ian Hamel, ambii din Elveţia, care au publicat diferite cărţi de anchete despre clericul Ramadan.

La rândul lui, clericul a scris pe pagina sa de Facebook că este victima unei „campanii de calomnie”. Tariq Ramadan, în vârstă de 55 de ani, este nepotul fondatorului frăţiei egiptene islamiste Fraţii Musulmani. El se bucură de o mare popularitate în mediile musulmane conservatoare. Pe de altă parte, el este şi puternic contestat, mai ales în cercurile laice care văd în el mai degrabă deţinătorul unui islam politic.

Femeia a mai spus că „se mândreşte că este musulmană care respectă legile Republicii” şi refuză „să tacă pentru că  Tarq Ramadan foloseşte Islamul pentru a-şi satisface nevoile poftele sexuale”, informează Belga.

Avocatul lui Ramadan a anunţat la rândul lui că a făcut plângere pentru „denunţ calomnios”, iar clericul însuşi a anunţat că „o nouă plângere va face „o nouă plângere în tilele următoare”.