O navă a eşuat chiar în dreptul localităţii Tulcea după ce cârma s-a blocat VIDEO

O navă a eşuat chiar în dreptul localităţii Tulcea după ce cârma s-a blocat, iar tancul alimentar a intrat în dig. Nava se îndrepta spre Galaţi, acolo unde urma să fie încărcată cu ulei. Tancul alimentar nu a fost avariat şi nicio persoană nu a fost rănită.

15 oct. 2014, 06:51
O navă a eşuat chiar în dreptul localităţii Tulcea după ce cârma s-a blocat VIDEO

Navă eşuată aseară în dreptul localităţii Tulcea. Vasul, din Insulele Marshall, naviga spre Portul Galaţi. Din cauza unei defecţiuni tehnice, a atins digul de pe malul stâng al Dunării şi a eşuat, potrivit România TV.

Citeşte şi O navă care transporta deşeuri radioactive a luat foc. O platformă petrolieră a fost evacuată

Nava se îndrepta spre Galaţi pentru a fi încărcată cu ulei alimentar. În dreptul localităţii Tudor Vladimirescu, cârma s-a blocat şi vasul a eşuat. Mastodontul a intrat cu prova în dalele de beton ale digului de protecţie.

În mars spre Galati de la Pireu pe timpul tranzitarii cotului Tulcea a avut o problema la instalatia de guvernare constand in blocarea carmei si a esuat la malul stang. Nava s-a dezesuat cu mijloace proprii„, a declarat Iulian Dan Ichim, director Căpitania zonală Tulcea.

Membrii echipajului au încercat să rezolve singuri problemele apărute la cârma navei iar un remorcher românesc doar a însoţit vasul până la Mila 44. În urma impactului cu digul, nava nu a fost avariată şi nicio persoană nu a fost rănită. Săptâmâna trecută, o altă navă încărcată cu sare a eşuat în apropiere de intrarea pe canalul Sulina. Cei 12 membri ai echipajului au fost salvaţi a doua zi, cu un elicopter al Ministerului Apărării Naţionale.