O navă a României a lovit o mină în Marea Neagră. MApN anunţă că nu sunt victime

O navă a Forțelor Navale Române a fost avariată joi seara, în Marea Neagră, de o mină care plutea în derivă. MApN a confirmat incidentul, precizând că nava nu a suferit avarii majore și nu s-au înregistrat victime.

08 sept. 2022, 22:35
O navă a României a lovit o mină în Marea Neagră. MApN anunţă că nu sunt victime

Nava Forțelor Navale Române a lovit mina descoperită în Marea Neagră, iar motoarele au fost avariate.. Nava avea 75 militari la bord, dar nu s-au înregistrat victime.

„Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM-29) a ieşit din portul Constanţa, joi, 8 septembrie, în jurul orei 13.15, pentru a executa o misiune de intervenţie asupra unei mine de război, care a fost descoperită de nava GSP „Falcon”, care desfăşura activităţi specifice la o distanţă de aproximativ 25 mile marine (46 km), în direcţie NE faţă de intrarea în portul Constanţa. Nava GSP „Falcon” a raportat, în jurul orei 11.45, prezenţa unei mine marine care plutea în derivă, după care, conform procedurilor legale în vigoare, s-au pus în aplicare procedurile operaţionale pentru intervenţia cu personal specializat”, arată Forţele Navale într-un comunicat.

Război în Ucraina. Contraofensivă năprasnică a lui Zelenski, anunţul care-l va înfuria pe Putin
Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” execută, în perioada 5-12 septembrie, serviciul de luptă permanent şi are la bord, pentru această misiune de intervenţie un detaşament de scafandri EOD, specializaţi în distrugerea dispozitivelor explozive.

După declanşarea agresiunii armate a Federaţiei Ruse în Ucraina, aceasta este cea de-a treia mină de război care a ajuns în zona de responsabilitate a Forţelor Navale Române. De la începutul războiului până în prezent, în partea de vest a Mării Negre au fost distruse 28 de mine marine, dintre care trei mine de Turcia, două de România, una de Bulgaria şi 22 de Ucraina.

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, vine cu previziuni sumbre. „Războiul din Ucraina intră într-o fază critică. Vine iarna și va fi greu”