O navă de transport cu 12 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră

O navă de transport cu 12 membri la bord s-a scufundat marţi în Marea Neagră în apropiere de Istanbul din cauza unei furtuni, au anunţat autărităţile maritime turce.

RomaniaTV.net
04 dec. 2012, 15:54
O navă de transport cu 12 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră

Nava, care transporta cărbune, s-a scufundat în largul micului port Şile, situat la nord-est de Istanbul, potrivit postului de televiziune.

Direcţia de Siguranţă Maritimă (KGE) a precizat pe site-ul său de Internet că vaporul care transporta cărbune, s-a scufundat la aproximativ nouă mile marine în largul portului Şile, la nord-estul Istanbulului.

„Dintre cei 12 membri ai echipajului compus din 11 ucrainieni şi un rus, trei au fost salvaţi”, a precizat responsabilul KGE pentru agenţia de presă Anatolia.

 El a mai adăugat că ceilalţi opt sunt daţi dispăruţi pentru moment.

Agenţia de presă Anatolia nu a confirmat naufragiul, dar a anunţat că nava care transporta cărbune sub pavilionul statului Saint Kitts şi Nevis (Sfântul Cristofor şi Nevis), Volga-Balt 199, a emis semnale de alarmă.

Paza de coastă din Istanbul a trimis echipe de salvare la locul producerii accidentului cu sprijinul unui elicopter, a precizat agenţia.

  În plus, o altă navă de transport, BBC Adriatic, se afla în dificultate în largul suburbiei Kilyos, nord-estul Istanbulului, au anunţat Anatolia şi NTV.

Traficul maritim a fost întrerupt marţi din cauza vremii nefavorabile pe mai multe linii în strâmtoarea Bosfor, care leagă Marea Neagră de Marea Marmara traversând Istanbulul, a afirmat NTV.