O navă rusă de spionaj s-a apropiat de coastele Statelor Unite, în zona unei baze de submarine

O navă rusă de spionaj echipată cu rachete sol-aer s-a apropiat de coastele Statelor Unite, fiind observată în zona unei baze de submarine din statul Connecticut, afirmă surse militare citate de postul Fox News.

15 feb. 2017, 17:56
O navă rusă de spionaj s-a apropiat de coastele Statelor Unite, în zona unei baze de submarine

Nava rusă de recunoaştere Viktor Leonov a fost observată miercuri în nordul Oceanului Atlantic, foarte aproape de coastele Statelor Unite. Potrivit unui oficial militar american, nava militară rusă este la 48 de kilometri sud de localitatea Groton, situată în statul american Connecticut, foarte aproape de o bază militară de submarine.

Nava militară rusă este în apele internaţionale, dat fiind că frontiera teritorială a Statelor Unite este la circa 20 de kilometri de ţărm.

„Nava este staţionată în larg”, a declarat un oficial militar american, informează Mediafax.

Citeşte şi Oficial armata SUA: Rusia a instalat o rachetă de croazieră

 Nava militară rusă este dotată cu rachete sol-aer, dar principala misiune este interceptarea comunicaţiilor şi colectarea datelor despre capacităţile sonarelor Forţelor Navale americane.

Acesta este cel mai apropiat punct faţă de Statele Unite la care a ajuns nava Viktor Leonov. Ultima dată, această navă rusă fusese observată în largul Statelor Unite acum doi ani. În ianuarie 2015, nava a fost observată şi în Havana, Cuba, potrivit Mediafax.

Pentagonul se aşteaptă ca nava militară rusă să revină în scurt timp în Caraibe.


loading...