O notă a celebrului fizician Albert Einstein despre fericire s-a vândut la licitaţie cu 1,56 de milioane de dolari

O notă scrisă de celebrul fizician Albert Einstein despre secretul fericirii a fost adjudecată la licitaţie, marți, la Ierusalim, pentru suma de 1,56 milioane de dolari - o sumă fabuloasă după ce, iniţial, fusese estimată între 5.000 şi 8.000 de dolari, a declarat casa de licitații.

24 oct. 2017, 20:35
O notă a celebrului fizician Albert Einstein despre fericire s-a vândut la licitaţie cu 1,56 de milioane de dolari

Cumpărătorul care a achiziționat preţiosul document licitând prin telefon este un european care a vrut să îşi păstreze anonimatul. 

După prima ofertă estimată la nunai câteva mii de dolari, preţul documentului a început să crească uimitor de repede, ajungând după aproximativ 20 de minute la fabuloasa sumă de 1,56 de milioane de dolari.

Doi potenţiali cumpărători s-au luptat cu înverşunare să îşi adjudece preţiosul document îngălbenit, ce conţinea câteva aprecieri despre viaţa liniştită şi modestă care poate aduce mai multă bucurie decât goana după succes.

Citeşte şi Două bilete cu scrisul de mână al lui Albert Einstein, scoase la licitaţie în Israel

Documentul este scris în limba germană şi poartă antetul Hotelului Imperial din Tokyo, acolo unde Einstein venise într-un sejur, în 1922 şi îşi exprimase în scris pe acea foaie gândurile sale. Documentul a rămas în camera de hotel. 

„O viață liniștită și modestă aduce mai multă bucurie decât goana după succes care implică o agitație permanentă”, a scris marele savant, în Germană, pe acea foaie de hârtie vândută acum la licitaţie.