O notăriţă din Iaşi a dispărut după ce a fost condamnată la opt ani de închisoare. Femeia a lăsat un mesaj de adio

O femeie din Iaşi este căutată de salvamontişti în masivul Ceahlău. Aceasta este notar şi a dispărut la puţin timp după ce a fost condamnată la opt ani de inchisoare într-un dosar privind fraude imobiliare. Femeia a lăsat un mesaj de adio familiei,

22 iun. 2016, 14:09
O notăriţă din Iaşi a dispărut după ce a fost condamnată la opt ani de închisoare. Femeia a lăsat un mesaj de adio

Nimeni nu mai ştie nimic despre Lidia Vieru de la sfârşitul săptămânii trecute. Ultima oară a fost văzută sâmbătă dimineaţă, în staţiunea Durău. Aceasta a plecat cu maşina de la hotelul în care se cazase cu o seară în urmă.

Fiul femeii a găsit un bilet de adio în care aceasta spunea că are de gând să se sinucidă.

Lidia Vieru este notar public implicat într-un dosar de corupţie împreună cu fostul primar al comunei Dumeşti, Mihai Sabaiduc. Ancheta a fost făcută de procurorii DNA, care au trimis în judecată 8 persoane, printre care fostul primar, fostul director al Oficiului de Cadastru şi fostul şef de post din comună, pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, potrivit zch.ro.

Potrivit anchetatorilor, Mihai Sabaiduc și ceilalți inculpați ar fi obținut ilegal mai multe terenuri, la prețuri mai mult decât convenabile şi le revindeau pe sume mari.

„În cursul anilor 2005 şi 2006, inculpaţii Sabaiduc Mihai, primar al comunei Dumeşti şi preşedinte al comisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar, Butnariu Constantin, consilier superior I în cadrul Primăriei Dumeşti şi membru al comisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar, Gheorghiu Constantin, secretar al comunei Dumeşti şi secretar al comisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar, Dorneanu Constantin, consilier superior în cadrul aceleiaşi primării şi Guzu Radu, şef al Postului de Poliţie Dumeşti, au pus în aplicare un mecanism prin care inculpaţii sau rudele lor au dobândit în mod ilegal mai multe terenuri situate pe raza administrativ teritorială a comunei Dumeşti, judeţul Iaşi, în apropierea drumului european 58 (Halmeu-Iaşi-Sculeni) în scopul vânzării investitorilor în schimbul unor importante sume de bani”, se arată în rechizitoriul DNA.

Anchetatorii au stabilit că toate contractele de vânzare-cumpărare au fost întocmite de notarul public Lidia Vieru. Pe 9 iunie 2016, Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o la 8 ani de închisoare, însă sentinţa nu era definitivă. În plus, încă din timpul cercetărilor procurorii dispuseseră instituirea unui sechestru asigurător pe bunurile inculpaţilor, inclusiv ale Lidiei Vieru, în vederea recuperării prejudiciului, stabilit la peste 400.000 de euro

 Maşina notarului public Lidia Vieru a fost găsită, miercuri dimineaţă, pe malul Lacului Bicaz, exact lângă apă, în localitatea Buhalniţa. Femeia nu era, însă, nici în autoturism, nici în apropiere.