O nouă aeronavă pentru intervenţii sanitare de urgenţă a intrat în dotarea MApN

Cea de-a şasea aeronavă de transport scurt-mediu curier de tipul C-27J SPARTAN a intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române, informează MApN. La ceremonia de pe aeroportul Otopeni a participat şi primul-ministru Victor Ponta.

10 oct. 2013, 13:39
O nouă aeronavă pentru intervenţii sanitare de urgenţă a intrat în dotarea MApN

Aeronava este echipată pentru misiuni de evacuare medicală (MEDEVAC), fiind destinată intervenţiilor sanitare şi de urgenţă.

Avionul a fost vizitat de către premier, însoţit de Mircea Duşa, ministrul Apărării, Radu Stroe, ministrul de Interne, general-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major general şi Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale a făcut o prezentare a flotei de transport lung şi mediu curier precum şi a elicopterelor IAR 330 Puma ale Forţelor Aeriene. Acestea sunt destinate îndeplinirii misiunilor de evacuare medicală, transportului de trupe şi materiale.

Forţele Aeriene urmează să primească şi un avion destinat stingerii incendiilor.

„Este absolut justificată mândria faţă de modul în care Armata Română îşi face datoria. Prin modul în care au colaborat MApN, MAI şi medicii care fac parte din acest concept integrat suntem una din ţările europene cele mai avansate din punct de vedere al intervenţiei medicale de urgenţă pentru a salava vieţi omeneşti (…) Toate aceste mijloace să le folosiţi cât mai rar dar, din păcate, este nevoie de ele. Din fericire, le avem în caz de nevoie”, a declarat Victor Ponta la aeroportul Otopeni.