O noua alertă cod galben de la ANM: Viscol la munte, vijelii în rest până vineri seara în jumătate de țară

Gerul a fost înlocuit de viscol. După zilele cu temperaturi maxime sub zero grade, gradele din termometre urcă puțin. Meteorologii anunță intensificări ale vântului în Banat, sudul Crișanei și al Transilvaniei. La munte va fi viscol.

25 ian. 2024, 10:12
O noua alertă cod galben de la ANM: Viscol la munte, vijelii în rest până vineri seara în jumătate de țară

Meteorologii ANM au emis joi ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru 25 ianuarie, ora 10 – 25 ianuarie, ora 22 când vor fi intensificări ale vântului în Banat, sudul Crișanei și al Transilvaniei. La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, va fi viscol.

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu și Brașov, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.
La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Citește și: Prognoza meteo 25 ianuarie. Ninsori și viscol la munte, ploi, vânt și polei în restul țării

Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Totodată, de la noapte va intra în vigoare o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN intensificări ale vântului în Moldova, local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea. În intervalul 25 ianuarie, ora 22 – 26 ianuarie, ora 22, în Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă.

Citește și: Şefa ANM anunţă un nou episod de vreme extremă în România. „Senzaţia de rece va fi mult amplificată!”

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad.