Prognoza meteo 25 ianuarie. Ninsori și viscol la munte, ploi, vânt și polei în restul țării

Vremea se mai încălzește în mare parte din țară, termometrele vor urca până la 10 grade. La munte, vremea se menține rece, va ninge viscolit.

24 ian. 2024, 15:22
Prognoza meteo 25 ianuarie. Ninsori și viscol la munte, ploi, vânt și polei în restul țării

Prognoza meteo 25 ianuarie. La noapte, valorile termice vor fi în creștere față de noaptea precedentă și se vor situa în majoritatea zonelor peste cele specifice datei. Astfel, minime vor fi cuprinse între -5 și 4 grade. Înnorările și precipitațiile se vor extinde treptat în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte și în Maramureș, mixte în Transilvania și Crișana, local în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei și mai ales sub formă de ploaie în Banat. În Oltenia și jumătatea de vest a Munteniei cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru precipitații, redusă. Pe alocuri vor fi condiții pentru depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zona montană, în special la altitudini de peste 1700 m, unde vor fi rafale de 80…100 km/h și perioade cu viscol, dar la viteze mai mici, cu rafale în general de 45…55 km/h, local în Oltenia și sudul Transilvaniei și pe arii restrânse în rest. Izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI. Valorile termice vor fi mai ridicate față de intervalul precedent, astfel temperatura minimă va fi de -4…-1 grad. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat, potrivit ANM.

Citește și: Avertizare meteo cod galben. Meteorologii anunță trei zile de ninsori și viscol la munte, precipitații mixte, polei și vânt în rest

 

Prognoza meteo 25 ianuarie JOI

Vremea va fi vântoasă în cea mai mare parte a țării, iar valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. În Câmpia de Vest și în regiunile sudice, cerul va fi temporar noros și doar izolat vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. În restul teritoriului vor fi înnorări și temporar precipitații, mixte în Maramureș, Transilvania și Moldova și predominant ninsori în zona montană (unde pe spații mici cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp). Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, însă viteze mai mari la rafală, de 80…100 km/h, se vor înregistra la munte – mai ales la altitudini de peste 1700 m – unde vor fi perioade cu viscol, dar local și în sud-vest, centru și nord-est, cu viteze în general de 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 10 grade, iar cele minime între -3 și 4 grade.

BUCUREȘTI. Vremea va continua să se încălzească, astfel valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de 35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

Citește și: După ger, vin ninsori. Directorul ANM Florinela Georgescu: „Vremea se schimbă radical, furtunile din Europa se formează deasupra ţării noastre”

 

Prognoza meteo VINERI

Pe parcursul zilei, valorile termice vor fi în scădere și se vor apropia de normele perioadei în nord, centru și nord-est unde vor fi înnorări mai persistente și precipitații în general slabe -predominant sub formă de ninsoare pe alocuri în Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei și izolat în Maramureș. În restul zonelor, temperaturile vor fi în continuare mai ridicate decât cele specifice perioadei, cerul va fi temporar noros și pe spații mici, trecător vor fi precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 10 grade. Noaptea, nebulozitatea și precipitațiile vor cuprinde îndeosebi regiunile intracarpatice; la munte, în nord și în centru vor predomina ninsorile, în vest vor fi mai ales ploi, iar în rest, cu totul izolat vor fi precipitații mixte. Pe suprafețe mici vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla tare în zona montană înaltă, cu rafale în general de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea, dar va avea intensificări mai ales ziua și în Moldova, Transilvania, Oltenia și Dobrogea unde se vor putea depăși 45…55 km/h și pe spații restrânse, cu viteze mai mici, în rest. Temperaturile minime vor fi în mare parte apropiate de cele specifice perioadei și se vor încadra în general între -8 și 2 grade.

BUCUREȘTI. Valorile termice diurne se vor situa peste cele normale în ultima decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu rafale de 35 km/h ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimă, mai scăzută față de noaptea precedentă, va fi de -5…-2 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice se vor situa peste normele perioadei în majoritatea zonelor, dar cu precădere în vest și în sud. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații mixte local în jumătatea de nord a țării și pe arii mai restrânse în rest. La munte va ninge, pe alocuri însemnat cantitativ. Vântul va continua să sufle tare în zona montană, viscolind ninsoarea, dar va avea intensificări și în zonele joase de relief, cu viteze mai mari ziua în sud-vest, centru și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între -4 și 0 grade.

BUCUREȘTI. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice datei. Cerul va avea înnorări și trecător, mai ales la începutul zilei, vor fi precipitații mixte, slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Valorile termice vor fi, în continuare, mai ridicate decât cele specifice datei în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporare și vor mai fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare local la munte și mixte izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 și -1 grad, mai mici în depresiuni.

BUCUREȘTI. Valorile termice diurne se vor menține peste cele specifice datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.