O nouă alertă meteo după CODUL ROŞU, intemperiile se întorc în toată ţara, pericol mare în orele următoare

Un nou val de vreme severă este așteptat la sfârșitul săptămânii de lucru. Contextul meteorologic este similar cu cel din ultimele zile, doar că avansul talvegului depresionar și al aerului rece asociat acestuia spre sud va crește riscul de ploi și furtuni și în regiunile sudice, mai ales în sud-est.
Filip Stan
14 iun. 2024, 21:21
O nouă alertă meteo după CODUL ROŞU, intemperiile se întorc în toată ţara, pericol mare în orele următoare

Alertă meteo. Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de ploi torenţiale, intensificări ale vântului şi, izolat, vijelii, valabilă vineri în 24 de judeţe din Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, estul şi sud-estul Transilvaniei şi din zona de munte, precum şi în municipiul Bucureşti. În Capitală, temperatura maximă va fi de 23-24 de grade, mult mai scăzută faţă de ziua anterioară.

În zona municipiului Bucureşti, vineri vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, manifestată prin averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi în general de 15…25 l/mp. Temperatura maximă, cu mult mai scăzută decât în ziua anterioară, va fi de 23…24 de grade.

Prognoza meteo 15 iunie 2024. Vreme frumoasă, se încălzește în cea mai mare parte a țării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă meteo Cod galben de instabilitate atmosferică valabilă vineri, între orele 12.00 şi 23.00, în judeţele Covasna, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, în municipiul Bucureşti şi în unele zone ale judeţelor Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Sibiu şi Vâlcea, anunţă ANM

”În intervalul menţionat, în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, în estul şi sud-estul Transilvaniei şi local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii (rafale în general de 55…70 km/h) şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25…30 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp”, au transmis meteorologii.

Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. Până când e valabilă avertizarea meteo

Astfel de fenomene vor fi, pe arii restrânse, şi în restul ţării.

În sudul Banatului şi în sud-vestul Olteniei, din a doua parte a zilei vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 55 km/h. O nouă alertă meteo ar putea fi emisă sâmbătă dimineaţă.

Ultimele Stiri