O nouă alianță pe scena politică! PMP se aliază cu USR și Forța Dreptei: ”O alianţă de dreapta este singura soluţie pentru România”

O nouă alianță își face apariția pe scena politică din România. Partidul Mișcarea Populară (PMP) a votat, duminică, pentru crearea unei alianţe politice cu USR şi Forţa Dreptei.

22 oct. 2023, 15:21
O nouă alianță pe scena politică! PMP se aliază cu USR și Forța Dreptei: ”O alianţă de dreapta este singura soluţie pentru România”
O nouă alianță pe scena politică! PMP se aliază cu USR și Forța Dreptei

O nouă alianță pe scena politică! Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară a votat, duminică, la propunerea Consiliului Executiv Naţional pentru crearea unei alianţe politice cu USR şi Forţa Dreptei.

Citește și Rareș Bogdan, anunț de ultimă oră despre candidatul PNL, la prezidențiale! ”E uman, nu e arogant, nu e corupt”

O nouă alianță pe scena politică!

Decizia a fost votată cu unanimitate de către structura naţională de conducere a PMP, iar preşedintele Eugen Tomac a fost mandatat să reprezinte PMP în relaţia cu cele două partide.

„În ciuda încercărilor de a destructura acest partid, PMP nu a dispărut şi nu va dispărea. Am trecut printr-o perioadă plină de atacuri fără precedent, din foarte multe direcţii, dintr-un raţionament simplu – PMP există, într-o scenă politică în continuă schimbare. Nici PSD şi nici PNL nu mai sunt ce au fost, dar noi am rămas o constantă. O alianţă de dreapta este singura soluţie pentru România. Este un proiect curat, un proiect corect, un proiect care oferă românilor o variantă echilibrată la ceea ce ne oferă alianţa neputinţei, formată din cele două partide de la guvernare”, a declarat preşedintele PMP, eurodeputatul Eugen Tomac.

Rareș Bogdan, anunț de ultimă oră despre candidatul PNL, la prezidențiale!

Rareș Bogdan, anunț de ultimă oră despre candidatul PNL, la prezidențiale!

Rareș Bogdan, anunț de ultimă oră despre candidatul PNL, la prezidențiale! Europarlamentarul liberal a respins ideea unei candidaturi comune cu PSD la alegerile prezidențiale din 2024 şi susține că PNL trebuie să facă o alianţă de dreapta alături de USR.

„Partidul are azi un candidat la prezidenţiale. E Nicolae Ciucă. E foarte bun Nicolae Ciucă. A evoluat enorm în ultimele luni. Am fost în diverse locuri cu Nicolae Ciucă, şi-n ţară, şi-n diaspora. E uman. Omul ăsta e uman şi e sincer. Ce ştie face şi răspunde, ce nu ştie, spune: „Domnule, lăsaţi-mă să mă informez”. Nu e atotştiutor, nu e arogant, nu e corupt. E un om de bun simţ”, a declarat Rareş Bogdan, la emisiunea Insider politic, de la Prima TV.

Mai mult, Rareş Bogdan a respins orice alianță PNL cu partidele AUR și S.O.S România, despre care a spus că sunt extremiste și pro-ruse.

„Vreţi să ne omorâţi? Dacă PNL consideră că trebuie să meargă pe o listă comună cu cineva, ok. Eu, personal, consider că ar fi mult mai firesc ca PNL să meargă într-o alianţă de dreapta. Părerea mea! USR nu poate juca cu PSD, PSD nu poate juca cu USR. Spre deosebire de celelalte forţe politice, PNL este singurul care poate construi alianţe şi pe stânga, şi pe dreapta. În schimb, excludem orice alianţă cu partide extremiste, partide anti-semite, pro-ruse, pro-chineze, anti-UE, cum sunt AUR sau SOS Şoşoacă”, a mai spus Rareş Bogdan.

Cât despre candidatul PNL la Primăria Capitalei, Rareş Bogdan a subliniat că Nicuşor Dan nu mai poate fi candidatul PNL şi la alegerile din 2024.

„Nu. De ce să fie Nicuşor Dan? L-a susţinut Orban, nu noi. Atunci trebuia să fiu eu candidatul şi lui Orban îi era frică că-i iau partidul. I-am spus: „Băi, Ludovic, nu iau partidul că nu mă interesează. Nu pot vorbi cu 4.000 de oameni pe zi, ca tine. Tu răspunzi la telefon de dimineaţă până seară”. Asta făcea şi cu asta a rămas”, a spus europarlamentarul PNL.

Citește și România va avea o nouă tehnologie anti-drone! Marcel Ciolacu a făcut anunțul