O nouă amânare în Dosarul Transferurilor. Verdictul se va da pe 16 aprilie

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au amânat încă o dată pronunţarea în Dosarul Transferurilor. Motivul amânării îl contituie un viciu de procedură, semnalat de avocatul lui Mihai Stoica. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 16 aprilie.

05 mart. 2013, 08:54
O nouă amânare în Dosarul Transferurilor. Verdictul se va da pe 16 aprilie

Inculpaţii din Dosarul Transferurilor s-au prezentat nou în faţa instanţei, marţi, însă magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au evitat să dea un verdict final în acest proces şi au stabilit un nou termen, data de 16 aprilie.

Motivul amânării e constituit de un viciu de procedură, invocat de avocatul lui Mihai Stoica. Acesta a semnalat faptul că nu a fost citat la termen şi clubul Oţelul Galaţi.

Cei opt inculpaţi au primit în luna noiembrie, la Curtea de Apel, care însumează 40 de ani de închisoare: Ioan Becali – 8 ani, Victor Becali – 7, Cristian Borcea – 7, George Copos – 5, Mihai Stoica – 4, toţi cu executare, Jean Pădureanu, Gigi Neţoiu şi Gică Popescu câte 3 ani, cu suspendare. De asemenea, prejudiciul total din Dosarul Transferurilor a fost estimat la 11,5 milioane dolari.

De asemenea, la termenul precedent instanţa amânase pronunţarea, din cauză că preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, nu avea avocat, însă pe data de 19 februarie magistraţii de la Înalta Curte au judecat cererea DNA ca inculpaţii să nu poată părăsi ţara, solicitarea fiind respinsă.

Citeşte şi

Statul confiscă 10 milioane de dolari în Dosarul Transferurilor. Ioan Becali are de dat 5 milioane

Condamnări în Dosarul Transferurilor: Închisoare pentru Copos, Borcea, MM Stoica şi Ioan Becali