O nouă aplicaţie iPhone trimite imagini în direct cu animale rare

iPhone a lansat aplicaţia WILD, care permite utilizatorilor să vadă imagini live ale unor animale rare, realizate de camere ascunse.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 12:10
O nouă aplicaţie iPhone trimite imagini în direct cu animale rare

Aplicaţia a fost dezvoltată de Zoological Society of London (ZSL), care speră să descopere specii noi cu ajutorul oamenilor.

WILD este conectată la capcane-foto sensibile la mişcare, amplasate în luminişurile din păduri, locuri de adăpare sau câmpii din Kenya, Sri Lanka şi Mongolia.

Aparatele fac fotografii atunci când animalele trec pe lângă ele, după care sunt trimise instantaneu pe iPhone, permiţându-le utilizatorilor să vadă speciile rare în habitatele lor naturale.

Ecologiştii de la ZSL speră ca utilizatorii acestei aplicaţii gratuite să devină „cercetători amatori” şi să îi avertizeze când observă posibile specii noi. În mod normal, experţii ar avea nevoie de zile întregi să se uite la toate imaginile şi să le sorteze. Acum, cu ajutorul publicului, imaginile vor fi aranjate pe grupuri de specii, permiţând experţilor să analizeze informaţiile mult mai repede.