O nouă avertizare de ploi abundente pentru jumătate de țară. A fost emis cod portocaliu pentru mai multe județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o noua avertizare de ploi abundente pentru jumătate de țară.

13 dec. 2023, 10:11
O nouă avertizare de ploi abundente pentru jumătate de țară. A fost emis cod portocaliu pentru mai multe județe
Prognoza meteo duminică 1 octombrie 2023. Vremea se va răci uşor şi va ploua. Care sunt zonele vizate

Meteorologii ANM au emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 13 decembrie, ora 10 – 14 decembrie, ora 12
de ploi moderate cantitativ în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și zonele montane aferente.

Citește și: Prognoza meteo 13 decembrie 2023. Încep ploile în mai multe zone ale țării

”În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente, va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte”, anunță ANM.

Citește și: Încălzire anormală a vremii după valul de aer polar cu ninsori și temperaturi de îngheț. Temperaturi peste cele obişnuite de Crăciun şi de Anul Nou

De asemenea, a fost emisă alertă COD PORTOCALIU pentru intervalul 13 decembrie, ora 10 – 14 decembrie, ora 12 de precipitații însemnate cantitativ pentru Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali.

”În intervalul menționat, în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali, se vor acumula cantități de precipitații de 50…60 l/mp și izolat de peste 70 l/mp”, au mai anunțat meteorologii ANM.