O nouă avertizare meteo! COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol. Este afectată şi Capitala

Publicat: Duminică, 25 Februarie 2018 10:58 // Actualizat: Duminică, 25 Februarie 2018 11:24 // Sursa: romaniatv.net

ANM a emis noi avertizări meteo cod galben şi cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ şi viscol. Capitala va fi afectată de codul portocaliu. Totodată, rămâne în vigoare şi avertizarea cod galben şi portocaliu de ger năprasnic.

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben şi cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi viscol.

COD GALBEN 

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 04.00 – 27 februarie, ora 20.00

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol;

Din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde treptat, dinspre sud-vest, cuprinzând majoritatea zonelor țării.

În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei ninsorile vor fi moderate și local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent; vântul va avea intensificări cu viteze de 45...55 km/h, iar în partea de sud-est a teritoriului peste 60...65 km/h, viscolind și spulberând zăpada și diminuând vizibilitatea.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 februarie, orele 07.00 – 23.00

Fenomene și zone vizate: ninsori abundente, temporar viscolite, strat consistent de zăpadă în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman;

Pe parcursul zilei de luni, 26 februarie, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman va ninge abundent și se va depune strat de zăpadă local de peste 30...40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 10.00 – 27 februarie, ora 14.00

Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea;

În intervalul menționat, în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55...65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

Totodată, meteorologii au menţinut şi avertizarea cod galben şi cod portocaliu de ger.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 februarie, ora 03.00 – 01 martie, ora 10.00

Fenomene vizate: val de frig;

Valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10...15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 03.00 – 01 martie, ora 10.00

Fenomene vizate: temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua;

Zone afectate: Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea;

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cod galben cod portocaliu ninsori prognoza meteo viscol
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 feb 11:12
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
UN PROFESOR BRAD A FACUT UN FILM INLCUIT DE UN ACTOR CU SUCCESUL LUI AJUTAT DE FAMILIA UNEI FETE SI DE PARINTII PROFESORI: A DEVENIT PROFESORUL ANULUI SI NU-SI AVEA NICI EXAMENELE LUATE: SE CALCA LUMEA CU TOCURILE RAU PRIN AUTOBUZE:
25 feb 11:10
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
ERA UN TELEFON VERTICAL CU ROZ NU NEGRU ORIZONTAL: SCANARILE NU MERG TRIMISE PRIN MAIL CI LE DUCEM PERSONAL; CA SA NU MAI VENIM PERSONAL:
1
EUR
4.7081
RON
22 Jan
noapte 0 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H