O nouă bombă după numărarea voturilor la alegerile locale. PNL a ieşit pe primul în Teleorman

Ionel Dancă, şeful cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban, a anunţat că liberalii au reputat la alegerile locale "o victorie politică senzațională": în Consiliul Județean, pe vot politic, PNL este pe primul loc.

29 sept. 2020, 12:05
O nouă bombă după numărarea voturilor la alegerile locale. PNL a ieşit pe primul în Teleorman

„Victorie politică senzațională și la Teleorman pentru PNL. Partidul Național Liberal a câștigat majoritatea în Consiliu Județean cu 44% din voturi și a învins PSD la 5 procente diferență. Vot politic pentru PNL în Teleorman de 44%! Cine ar fi crezut că este posibil așa ceva? Cine ar fi crezut cu un an în urmă că PNL poate câștiga în județul condus autoritar de Dragnea, Dăncilă și Carmen Dan?! Cu Liviu Dragnea la pușcărie, cetățenii din județul Teleorman au votat liber și au ales Partidul Național Liberal pentru a da o șansă reală la o dezvoltare liberală județului lor. Dacă în Moldova, Vrancea a confirmat că este epicentrul schimbării liberale, la Teleorman este începutul sfârșitului pentru dominația PSD în Sudul României. Victorie, PNL! Felicitări, PNL Teleorman, Cristi Barbu și Eugen Pirvulescu!”, a scris Ionel Dancă pe Facebook.

Teleorman rămâne judeţ complet roşu: PSD a câştigat toate primăriile de oraş, plus Consiliul judeţean

Adrian Gâdea (PSD) a câştigat mandatul de preşedinte al CJ Teleorman, el obţinând 71.198 de voturi, respectiv 42,90% din totalul celor 165.962 de voturi valabil exprimate, potrivit rezultatelor parţiale prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Conform sursei citate, pe locul doi este reprezentantul PNL, Eugen Pîrvulescu – 67.758 de voturi, respectiv 40,82%.

În ceea ce priveşte componenţa CJ Teleorman, din totalul de 162.989 de voturi valabil exprimate, PNL a obţinut cel mai mare scor cu 70.016 voturi (42,95%), urmat de PSD cu 64.107 voturi (39,33%) şi Alianţa USR PLUS 6.135 (3,76%).