O nouă companie low-cost a anunţat reluarea zborurilor către 22 de destinaţii. De când se va întâmpla acest lucru

Compania britanică low-cost EasyJet a anunţat că din data de 15 iunie va relua zborurile interne şi cele către Franţa, cu obligativitatea pentru pasageri de a purta mască de protecţie pe toatî durata zborului.

21 mai 2020, 07:01
O nouă companie low-cost a anunţat reluarea zborurilor către 22 de destinaţii. De când se va întâmpla acest lucru

EasyJet are avioanele la sol începând cu luna martie, iar joi a anunţat planul său de redresare şi reluare a zborurilor, precizând că din 15 iunie va începe să opereze către 22 de destinaţii din Marea Britanie şi Franţa.

Între aeroporturile din Marea Britanie către care EasyJet va zbura se numără Gatwick, Bristol, Birmingham, Liverpool, Newcastle, Edinburgh, Glasgow, Inverness şi Belfast.

Clienții și echipajul de bord vor trebui să poarte măști, în timp ce compania s-a angajat să efectueze dezinfectarea aeronavelor la cele mai înalte standarde. De asemenea, la bord vor fi şervețele dezinfectante și instalații de igienizare a mâinilor, dar nu vor exista deocamdată servicii alimentare. „Sunt pași mici și planificați cu atenție, pe care îi facem pentru a relua treptat operațiunile„, spune directorul executiv al EasyJet, Johan Lundgren.

Şi rivalul irlandez al EasyJet, Ryanair, a declarat recent că va relua 40% din zboruri începând cu luna iulie.

Citeşte şi Preţurile călătoriilor aeriene s-au dublat. Cât costa un zbor între Europa şi America la clasa economic

În acelaşi timp, compania low-cost Eurowings va relua din 22 iunie zborurile dintre orașul german Dusseldorf și București. Zborurile de pe această rută vor fi operate de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri, cu Airbusuri A320. Orarul de operare: EW9792: Dusseldorf (DUS) 16:30 – 20:05 București (OTP) / în zilele de luni; EW9793: București (OTP) 20:50 – 22:25 Dusseldorf (DUS) / în zilele de luni; EW9792: Dusseldorf (DUS) 15:45 – 19:20 București (OTP) / în zilele de vineri; EW9793: București (OTP) 20:00 – 21:35 Dusseldorf (DUS) / în zilele de vineri. Dacă nu apar modificări, Eurowings va zbura între cele două orașe de cinci ori pe săptămână începând cu luna iulie. Celelalte două rute pe care compania low-cost a grupului Lufthansa urma să le opereze din Germania spre România, Stutgart – București și Stuttgart – Timișoara, rămân în continuare suspendate.

Pe de altă parte, Turkish Airlines a decis să prelungească din nou perioada de anulare a zborurilor interne și internaționale din cauza pandemiei. Potrivit ultimei actualizări, compania turcă speră să reia în 4 iunie zborurile interne și în 10 iunie pe cele internaționale.