O nouă demisie din Guvern, după plecarea lui Orban

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, și-a dat demisia din funcție după plecarea lui Ludovic Orban. Reamintim că premierul a anunţat, luni seară, că renunţă la funcţie din cauza rezultatului obţinut de PNL la alegerile parlamentare.

08 dec. 2020, 13:21
O nouă demisie din Guvern, după plecarea lui Orban

O nouă demisie din Guvern, după plecarea lui Orban. Antonel Tănase a anunţat că şi-a dat demisia din funcţia de secretar general al Guvernului.

O nouă demisie din Guvern, după plecarea lui Orban.  Șeful SGG renunță la funcție

Secretarul general al Guvernului şi-a dat demisia după ce ministrul Apărării Ionel Nicolae Ciucă a preluat mandatul de prim-ministru interimar, în urma desemnării domniei sale de către Președintele României, Klaus Iohannis.

Antonel Tănase a candidat la alegerile parlamentare din partea PNL București la Camera Deputaților

Reamintim că Ludovic Orban și-a anunțat, luni seara, demisia din funcția de premier, însă a precizat că și-a făcut datoria și că pleacă cu conștiința împăcată.

Citeşte şi Ludovic Orban spune de ce şi-a dat demisia după alegeri: A fost o decizie personală

„Am luat decizia ca astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis: odată exprimată voința cetățenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. (…) Îmi închei mandatul de premier după un an şi o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii, alături de ceilalți cetățeni ai lumii, s-au confruntat cu o pandemie şi cu o criză economică fără precedent. Am încercat să-mi fac datoria faţă de România şi plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Tot ce a fost omenește posibil – atât eu, cât şi colegii mei din echipa guvernamentală – am făcut.”, a spus Ludovic Orban.

Citeşte şi Nicolae Ciucă a preluat mandatul de prim-ministru interimar după demisia lui Ludovic Orban

Liderul PNL a spus că România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voinţa românilor care-şi doresc modernizarea şi dezvoltarea României.

„România are nevoie de un guvern responsabil, de un guvern care să reprezinte voința cetățenilor români care îşi doresc modernizarea României, dezvoltarea României şi decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar, că nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din formațiunile politice de centru-dreapta care susțin cu claritate orientarea euroatlantică a României şi care vor, cu adevărat, să utilizeze toate resursele pe care le va avea România la dispoziție şi, de asemenea, să fructifice oportunitățile pentru a putea să crească calitatea vieții pentru fiecare dintre cetățenii români”, a mai spus Orban.