O nouă demisie din REPER, Cristina Rizea s-a dezis de Dacian Cioloş: „Proiectele sunt ucise în fașă de către liderii partidului”

Deputata Cristina Rizea și-a anunțat demisia din REPER spunând că inițiativele membrilor sunt „stârpite” și că formațiunea care nu prea poate fi numită partid nu face altceva decât să ceară demisii în Guvern.

21 iun. 2023, 13:45
O nouă demisie din REPER, Cristina Rizea s-a dezis de Dacian Cioloş: „Proiectele sunt ucise în fașă de către liderii partidului”

Cristina Rizea fusese aleasă la Congresul USR din luna mai în funcția de coordonator al regiunii Sud-Est (județele Buzău, Vrancea, Brăila, Galați, Tulcea, Constanța), după ce în urmă cu un an deputata pleca din USR în noul partid înființat de Dacian Cioloș.

Acum, Rizea spune că dorește să abordeze constructiv politica și nu poate face acest lucru nici în REPER, motiv pentru care a demisionat din partid.

„Un grup de 800 de oameni, din care câteva sute în diaspora, cu toată considerația față de foștii colegi de nădejde de acolo, nu prea poate fi numit partid. Am încercat să particip la construcția unei organizații care să poată purta acest titlu, în adevăratul sens al cuvântului. Ce s-a întâmplat? Efortul meu și al celorlalți care s-au alăturat cauzei a fost stârpit”, a scris deputata, pe blogul său.

Dacian Cioloș: ”Mă interesează o candidatură la prezidențiale, dar nu exclud o candidatură la europarlamentare”

Aceasta consideră că un partid trebuie să vină cu soluții, nu cu „inițiative fictive și clar nu a cere obsesiv demisiile miniștrilor săptămânal”.

„Am aruncat și eu cu critici la rândul meu, critici dure și dese. Cu ce a ajutat? Ați simțit asta în buzunarele voastre? Sigur că nu, pentru că, dincolo de critici constructive justificate, primează acțiunea. Asta am învățat eu să fac în ultima vreme și vă garantez că, atunci când am avut o propunere sau problemă concretă, am găsit deschidere din partea fiecărui ministru în parte. Nu mi-a fost închisă nicio ușă în nas. REPER, însă, a criticat haotic Guvernul pentru orice acțiune. Au bătut la vreo ușă cu planul făcut ca să pună osul la treabă pentru țara asta? Sigur că nu. Așa a fost cu Garanția pentru Copii, la fel cu Repower EU. Promisiunea inițială de opoziție constructivă a fost trădată. Am plecat din USR pentru lipsă de consistență, cum pot să înghit aceleași greșeli într-o formațiune total necunoscută? De ce?”, a continuat Rizea.
Membri de partid izolați de conducere.

„Am expus problemele intern și aș fi fost dispusă să rămân, să mă implic, dacă nu continuau și pe alte fronturi. La ce mă refer? La propria-mi persoană. Am deranjat. Mereu sinceră și cu opiniile pe masă. Și atunci au invocat tot felul de povești nedemonstrate despre mine, promovate obscur, chestionându-mi integritatea și căutând eliminarea mea (…) Proiecte bune depuse de mine sau alți colegi nu au fost promovate. Proiecte valoroase, apărute în toată presa. Ați văzut sa scrie REPER despre proiectul de creștere a fondului de garantare? Ați văzut sa scrie președinții despre proiectul de decriminalizare? Nu! Proiectele sunt ucise în fașă de către liderii partidului. N-am primit un minim nivel de susținere în demersurile mele și ale noastre pentru că de la Bruxelles știu cei doi mai bine. Și îmi pare rău, sincer, de unii dintre colegii mei buni și performanți din Parlament care au rămas acolo, pentru că sunt izolați de-a dreptul”, a mai afirmat deputata.

Dacian Cioloș face scandal. Ce a putut spune despre „nea Petrică” și ce se va întâmpla cu fermierii din România
„Conflictele interne macină grupul. Existau poziții în interior împotriva unor tineri excepționali care s-au alăturat proiectului, însă nu existau poziții pe teme precum legile educației sau ale justiției. Cum e posibil să fie așa într-o organizație cu 800 de oameni, aflată la 1% sau poate nici atât în sondaje? Atunci când procesele de intenție înlocuiesc preocuparea pentru România reală, aici se ajunge. Am fost principala supusă acestor procese. Urmează și alții. Așa se încheie un proiect mort din fașă”, a adăugat Cristina Rizea.