O nouă disciplină în şcolile din România. Elevii vor învăţa despre Holocaust

Klaus Iohannis a promulgat legea care introduce o nouă disciplina şcolară, a anunţat Administraţia prezidenţială. "Istoria Evreilor. Holocaustul" va fi studiată de către elevii de liceu.

25 nov. 2021, 16:00
O nouă disciplină în şcolile din România. Elevii vor învăţa despre Holocaust

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru studierea istoriei evreilor. Elevii vor învăţa şi despre Holocaust. Legea prevede introducerea disciplinei şcolare „Istoria Evreilor. Holocaustul” în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional.

Această disciplină şcolară va fi inclusă în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional ca parte a trunchiului comun începând cu anul şcolar 2023-2024.

Citeşte şi: Elevii vor susţine teze şi în semestrul I. Clarificări din partea ministrului Educaţiei

„Cadrele didactice care predau disciplina ‘Istoria Evreilor. Holocaustul’ pot beneficia de pregătire profesională şi cursuri de perfecţionare de specialitate, în ţară sau în străinătate”, mai prevede legea.

Legea privind unele măsuri pentru studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului a fost adoptată în data de 15 noiembrie de Senat, în calitate de for decizional.

Citeşte şi: Gabriela Firea: Toţi copiii să beneficieze de educaţie sanitară, chiar şi cu noţiuni de sexualitate, cu acordul familiei