O nouă funcţie ar putea fi creată la PSD: preşedinte executiv. Postul a mai fost deţinut de Năstase

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că susţine ideea înfiinţării în PSD, la Congresul din aprilie, a unei funcţii de preşedinte executiv al partidului, care să ocupe şi poziţia "numărul doi" în Guvern.

05 feb. 2013, 11:49
O nouă funcţie ar putea fi creată la PSD: preşedinte executiv. Postul a mai fost deţinut de Năstase

Ponta a fost întrebat dacă susţine ideea înfiinţării funcţiei de preşedinte executiv al PSD.

Da, poate fi. (…) Problema PSD este că eu nu vreau să confundăm partidul cu Guvernul. Eu, ca preşedinte sunt prim-ministru, secretarul general este viceprim-ministru, ori trebuie la PSD să rămână un secretar general şi o structură politică care să funcţioneze – nu împotriva Guvernului, dar separat de Guvern. Pentru că la un moment dat Guvernul şi eu, personal, probabil că nu vom mai avea atâta popularitate, ori partidul trebuie să meargă dincolo de succesul sau nu al primului ministru„, a răspuns Ponta.

El a mai susţinut că nu doreşte ca PSD să fie acaparat în totalitate de Guvern, ci să aibă „o viaţă separată”.

În plus, el a menţionat că secretarul general al PSD va trebui să rămână la partid şi să se ocupe de problemele de zi cu zi, iar preşedintele executiv ar urma să fie „numărul doi” în partid şi în Guvern.

Funcţia de preşedinte executiv a mai existat în PSD până în 2006. Ultimul ocupant al acestui post a fost Adrian Năstase.

Vicepremierul Liviu Dragnea declara, luni seară, că nu ştie dacă mai are timp să ocupe funcţia de secretar general al PSD după Congres, dar că este posibil să se înfiinţeze o nouă funcţie, cel mai probabil cea de preşedinte executiv.

CITEŞTE ŞI Liviu Dragnea: Îmi este foarte DOR de Adrian Năstase. Îi simt lipsa