O nouă gafă a lui Biden: cum a numit preşedintele SUA „poporul ucrainean” VIDEO

Președintele american Joe Biden, vorbind miercuri la o conferință de presă comună cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă, a greșit încă o dată, nepronunțând corect cuvântul ucrainean. Discursul a fost difuzat pe site-ul Casei Albe.

22 dec. 2022, 15:49
O nouă gafă a lui Biden: cum a numit preşedintele SUA „poporul ucrainean” VIDEO

Vorbind despre sprijinul financiar al SUA pentru Kiev, Biden nu a putut pronunța expresia „poporul ucrainean” și a pronunțat-o drept „poporul uranian” . Aceasta nu este prima astfel de gafă a liderului SUA, care provoacă îngrijorări în privinţa abilităţii sale de a mai face faţă unei noi candidaturi la prezidenţialele din 2024 şi, eventual, unui nou mandat.

Vorbind în fața Camerei Reprezentanților și a Senatului în martie în cadrul discursului anual privind starea națiunii, Biden a făcut aceeași greșeală. Mass-media au interpretat apoi cuvintele sale arătând că liderul american a confundat poporul ucrainean și poporul iranian. Cu toate acestea, serviciul de presă de la Casa Albă a lansat ulterior transcrierea oficială a discursului președintelui, care indica că acesta a rostit cuvântul uranian. La acea vreme, serviciul de presă nu a precizat ce înseamnă acest lucru, indicând doar că se înțelegea cuvântul ucrainean.

Citeşte şi: Ambasadorul Rusiei la Washington ameninţă SUA după vizita lui Zelenski: „Acţiunile lor provocatoare duc la o escaladare, ale cărei consecinţe nici măcar nu pot fi imaginate”

Biden este cunoscut pentru multele lui greșeli de limbă, pe care uneori chiar el însuși le ia în derâdere. La numele țărilor, liderul american a greșit și el de mai multe ori. Așa că, de exemplu, în timpul unei călătorii la un summit cu liderii țărilor Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est în noiembrie, Biden a confundat de două ori Cambodgia cu Columbia.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se află la Washington la invitația lui Biden. Această vizită în Statele Unite a fost a doua de la preluarea mandatului și prima de la începutul operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina.

Citeşte şi: Apropiat al lui Putin, fost vicepremier al Rusiei, rănit în Doneţk: „A fost o lovitură ţintită”