O nouă gafă marca Tanczos Barna. Ministrul Mediului a fost surprins în echipamentul naționalei de hochei a Ungariei, la un eveniment organizat de Academia de Hochei a Ținutulul Secuiesc

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a fost surprins în echipamentul naționalei de hochei a Ungariei, la un eveniment organizat de Academia de Hochei a Ținutulul Secuiesc. Ministrul se apără și spune că fotografia în care este prins cu mâța-n sac este din anul 2016.

01 dec. 2022, 17:05
O nouă gafă marca Tanczos Barna. Ministrul Mediului a fost surprins în echipamentul naționalei de hochei a Ungariei, la un eveniment organizat de Academia de Hochei a Ținutulul Secuiesc

O nouă gafă marca Tanczos Barna. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a surprins într-o fotografie de la o acțiune a Academiei Ținutului Secuiesc, organizație finanțată de guvernul de la Budapesta, în echipamentul naționalei de hochei pe gheață a Ungariei.

Citește și Marius Budăi anunţă că pensiile ar putea fi majorate încă o dată în 2023: „Nu exclud încă o creştere”

Ministrul se apără și spune că fotografia este de fapt, din anul 2016, când a avut loc o vizită a unei delegații maghiare și că atunci ar fi avut loc un schimb de tricouri.

În imaginea care a apărut recent în spațiul public, alături de ministrul Mediului mai apar alte două persoane cunoscute  îmbrăcate cu echipamentul maghiar. unul dintre ei este Gabor Tibor, primarul din Cârța, județul Harghita, acolo unde Academia are sediul central, iar celălalt este Nagy Atilla, fost portar de hochei pe gheață, în prezent președintele Academiei Ținutului Secuiesc.

„E o poză făcută la 25 noiembrie 2016, de la vizita unei delegații maghiare. Am făcut schimb de tricouri. Ei au primit echipament al Academiei, noi, tricouri ale Ungariei.

Eu am trei tricouri dragi: al naționalei României de la FOTE 2013, de la Brașov, acesta al Ungariei și un echipament al Finlandei, pe care l-am primit cadou când am împlinit 30 de ani din partea unui prieten. România, Ungaria și Finlanda sunt echipele pe care le susțin când merg la un meci de hochei”, a explicat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului în mijlocul susținătorilor maghiari la meciul împotriva „tricolorilor”

Acesta nu este primul derapaj al ministrului, care se pare că uită foarte des care este statul pe care îl reprezintă de fapt. În luna mai  a acestui an, Tanczos Barna a fost surprins în timp ce stătea în mijlocul susținătorilor maghiari la meciul împotriva „tricolorilor”, de la Campionatul Mondial de hochei pe gheață din Slovenia.

„Am fost la Campionatul Mondial ca să susțin jucătorii din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni și Brașov, care au făcut tot posibilul ca să mențină naționala României în Divizia I, grupa A. Am participat alături de sute de suporteri din Harghita, Covasna și Brașov care ar fi vrut să asiste la o performanță istorică. Din păcate nu a fost să fie. Pe mulți dintre jucători îi cunosc, îmi sunt prieteni. Știu că și-au dorit un singur lucru: ca România să rămână în această grupă valorică. Toți suporterii au stat în această parte a patinoarului. Inclusiv suporterii români. La câțiva metri de mine stătea o familie din Iași, toată familia îmbrăcată în tricoul echipei naționale”, a declarat atunci Tanczos Barna.

Citește și EXCLUSIV Ludovic Orban nu a fost invitat la recepţia de Ziua Naţională de la Cotroceni: „Este o probă de proastă creştere din partea unui preşedinte, sfidează spiritul acestei zile „