O nouă groapă comună cu 40 de cadavre a fost descoperită în apropiere de Mosul, în Irak

Forțele irakiene au descoperit o nouă groapă comună presupusă a grupării Stat Islamic (SI) într-un sector recent eliberat de sub controlul jihadiștilor în apropiere de Mosul, potrivit unor corespondenți ai agenției France Presse aflați la fața locului.

18 nov. 2016, 20:53
O nouă groapă comună cu 40 de cadavre a fost descoperită în apropiere de Mosul, în Irak

Situl, eliberat de forțele de elită ale Ministerului de Interne, este situat în exteriorul satului Tall Adh-Dhahab, la circa 10 kilometri sud de Mosul, bastion al SI în Irak.

Bucăți de oase și resturi de îmbrăcăminte ca un pantalon rupt sau o pereche de șlapi puteau fi observate la locul tragediei, peste care plutea un miros sufocant.

Potrivit locuitorilor, corpurile circa 40 de persoane s-ar putea afla în situl respectiv pe care SI îl utiliza pentru execuții, a menționat un responsabil din cadrul Ministerului de Interne.

„Majoritatea acestor persoane erau membri ai forțelor de securitate, armatei și poliției”, a precizat locotenentul Yahya Joumma, prezent în zonă.

„Erau vreo 40, potrivit martorilor”, a adăugat el.

Forțele irakiene au mai descoperit gropi comune în zonele eliberate de sub controlul jihadiștilor.

Săptămâna trecută au găsit o groapă comună în satul Hamam al-Alil, la sud-vest de noul sit. Potrivit locuitorilor satului, sute de corpuri decapitate ar putea fi îngropate acolo, a făcut cunoscut Human Rights Watch (HRW).

Forțele irakiene, sprijinite de o coaliție internațională condusă de Washington, au lansat la 17 octombrie o ofensivă în vederea eliberării orașului Mosul din mâinile SI, a doua localitate din țară pe care jihadiștii au cucerit-o în iunie 2014.


loading...