O nouă iluzie optică provoacă haos pe internet! Ce culoare are de fapt încălţămintea de mai jos: roz cu alb sau bleu şi gri?

Furori pe internet după ce a apărut o nouă iluzie optică ce dă bătăi de cap internauţilor după ce un pantof sport este văzut în culori diferite de cei care îl privesc. 

RomaniaTV.net
08 mai 2019, 09:37
O nouă iluzie optică provoacă haos pe internet! Ce culoare are de fapt încălţămintea de mai jos: roz cu alb sau bleu şi gri?

Imaginea de mai sus a creat isterie pe reţelele socializare, fiind practic vorba de o nouă iluzie optică. Ce culoase are această încălţăminte: roz cu alb sau bleu şi gri?

Priveşte atent această imagine! Ce vezi prima dată? Adevăruri TULBURĂTOARE despre tine

Ca şi în cazul rochiei de acum câţiva ani, internetul este împărţit în două tabere. Cu toate că persoana care a postat poza cu pantoful sport spune că, de fapt, culoare este roz cu alb, specialiştii spun că aceasta este, ca şi în cazul rochiei, un experiment de percepere accidentală a culorilor. Prin urmare, nu există un răspuns corect şi unul greşit.

Diferitele lungimi de undă ale luminii, care corespund diferitelor culori, intră în ochiul nostru prin lentile şi lovesc retina, acolo unde pigmenţii activează conexiunile neuronale, permiţând creierului să formeze semnalele într-o imagine. Creierul nostru filtrează intuitiv pentru a vedea culoarea „adevărată” a unui obiect, dar tentă diverselor culori din poze afectează această abilitate.

Poţi observa animalul ascuns în această imagine? Iluzie optică INCREDIBILĂ