O nouă invenție chinezească: telefon pentru neatenți. Rezistă la șocuri și poate sta până la 30 de minute în apă

Chinezii au inventat un telefon pentru neatenți care rezistă foarte bine la șocuri și poate sta sub apă 30 de minute.

29 mart. 2023, 14:20
O nouă invenție chinezească: telefon pentru neatenți. Rezistă la șocuri și poate sta până la 30 de minute în apă

Producătorii chinezi au inventat un nou concept de telefon. Acestea sunt concepute să reziste foarte bine la șocuri, putând fi scăpate de multe ori și ținute în apă fără să pățească ceva.

Pe lângă acest telefon se regăsesc în tendințe și cele cu termometru, cameră termică și chiar cele cu endoscop și microscop.

„Poate să stea destul de mult în apă. După cum vedeţi, este deja de 173 de minute. După cum se poate vedea, este funcţional. Cât poate să stea în apă? Producătorul recomandă o jumătate de ora”, a declarat reprezentantul unui magazin, pentru observatornews.ro.

Citește și: Cum îţi dai seama dacă cineva ţi-a intrat în telefon pentru a-ţi citi mesajele.

Cât costă un astfel de telefon

Telefonul are cameră endoscopică, microscopică și termică.

„Dacă lucraţi ca electrician, spre exemplu, şi aveţi nevoie să vedeţi dacă un cablu e sub tensiune şi se încălzeşte, puteţi să verificaţi asta. Sau dacă lucraţi într-un service de telefoane şi laptopuri, să vedeţi unde anume pe placă se încălzeşte. Iar camera endoscopică vă ajută dacă aţi scpăat ceva înt-un loc greu accesibil”.

Citește și: Nu mai ai nevoie de card! Bancomatele de unde retragi bani cu telefonul sau cu ceasul inteligent VIDEO

Între 700 de lei şi până la 4000 de lei. Da, dar e mare diferenţa de preţ. Ce face unul, ce face altul? Specificaţiile, în primul rând. Display-ul. Ala de 700 de lei e HD, ala la 4.000 de lei e 4k. Camerele, avem şi de 100 mp. Dar toate sunt rezistente la apă şi şcouri. Bineînţeles, ăla mai ieftin are o rezistenţă mai mică”, spune Cristi Szentlaszloi, director magazin gadget-uri.

Lunar, în România se vând aproape 1.000 de astfel de telefoane. Cel mai rezistent telefon de acest fel este fabricat de o companie americană, cunoscută pentru fabricarea vehiculelor de construcții.