O nouă invenţie împotriva coronavirusului. A fost realizată masca de protecţie auto-dezinfectantă

Oamenii de știință israelieni au realizat o mască de protecție contra COVID-19, care poate fi reutilizabilă şi care, pentru a fi curățată, necesită doar încărcătorul de la telefonul mobil.

26 mai 2020, 20:16
O nouă invenţie împotriva coronavirusului. A fost realizată masca de protecţie auto-dezinfectantă

Noul tip de mască este capabil să ofere o protecție fiabilă împotriva coronavirusului, spun cercetătorii de la Technion, un institut universitar și de cercetare din Haifa specializat în știință și tehnologie. El a fost conceput în contextul unei nevoi urgente de măști, mai ales pentru echipele medicale și paramedicale, care tratează pacienții afectați de Covid-19, iar invenţia a stârnit cererea producătorilor și furnizorilor din întreaga lume.

Citeşte şi MS: Măsurarea temperaturii este OBLIGATORIE la intrarea în instituţii publice sau complex comercial. Ce păţesc cei care refuză

Inventatorii susţin că noua mască N95 este un concept inovator, capabil să omoare virușii pe suprafața sa, datorită unui strat intern de fibră de carbon dispersat uniform. Efectul distrugerii este obținut atunci când acest strat este reîncălzit. Pentru aceasta, este suficientă o energie scăzută, de doar doi amperi, care pot fi furnizată cu ușurință de un încărcător de laptop sau de o conexiune USB. Cercetătorii subliniază că această mască va ajuta, de asemenea, la protejarea mediului, deoarece este refolosibilă.

Cu ajutorul unității de afaceri Technion, un brevet a fost depus inclusiv în SUA și sunt deja discuţii pentru comercializarea noii măştii.