MS: Măsurarea temperaturii este OBLIGATORIE la intrarea în instituţii publice sau complex comercial. Ce păţesc cei care refuză

Publicat: Marţi, 26 Mai 2020 16:45 // Actualizat: Marţi, 26 Mai 2020 17:47 // Sursa: romaniatv.net

În plin scandal legat de luarea temperaturii clienţilor la intrarea în magazine, Ministerul Sănătății vine cu un comunicat în care subliniază faptul că "triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor".

Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

Citeşte şi: Alexandru Rafila anunţă că o parte din RESTRICŢIILE actuale se ridică de la 1 iunie

"Facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori", se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Oficialii din Ministerul Sănătăţii precizează că "în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis".

La măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

"În cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus", mai precizează MS.

În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H