O nouă investiţie eşuată la Cluj-Napoca. Se închide fabrica de lactate Napolact

Ca urmare a scăderii vânzărilor, investitorul olandez a decis închiderea fabricii de lactate Napolact din Cluj-Napoca şi mutarea ei la Târgu Mureş. Este a doua mare investiţie, după Nokia, care eşuează în oraşul de pe Someş.

19 iun. 2013, 10:23
O nouă investiţie eşuată la Cluj-Napoca. Se închide fabrica de lactate Napolact

Investitorul olandez Friesland a decis să închidă fabrica de lactata Napolact, de la Cluj Napoca şi să mute toate utilajele la Târgiu Mureş.

Potrivit România TV, se pare că discuţiile sunt mai vechi şi că această mutare era una previzibilă, în contextul în care şi unitatea de la Ţaga a fost închisă. Prefectul de Cluj a spus că le-a sugerat investitorilor să vândă această fabrică unor alţi afacerişti, însă deocamdată acest lucru nu a fost pus în practică.

La fabrica Napolact de la Cluj lucrează 300 de oameni, care vor fi afectaţi în mod direct de închiderea unităţii, însă la Asociaţia Judeţeană de Ocupare a Forţei Muncă nu a ajuns până acum nicio notificare oficială din partea olandezilor.

Potrivit economica.net, mutarea face parte dintr-un plan mai amplu al producătorului olandez, care va renunţa treptat, până în 2015, la toate fabricile din România. „ Urmează (să se închidă – n.red) şi fabrica de la Timiş şi cea de la Carei. Vor rămâne doar cu cea de la Târgu Mureş pentru că, pe viitor, vor să se mute cu totul în Ungaria şi să păstreze doar brandul Napolact. Practic, vor produce în Ungaria cu lapte din România„, au declarat sursele citate.

Friesland a cumpărat fabrica Napolact, de la Cluj, în anul 2004.