O nouă ipoteză în cazul uciderii omului de afaceri Ioan Crișan

La doi ani de la atentatul care a dus la moartea unui om de afaceri din Arad anchetatorii au o nouă pistă. Ioan Crișan ar fi făcut afaceri cu un lider al mafiei ruse de origine basarabeană, susțin surse judiciare din cadrul anchetei.

21 nov. 2023, 12:54
O nouă ipoteză în cazul uciderii omului de afaceri Ioan Crișan

Anchetatorii care încearcă să afle cine a pus și detonat bomba care a aruncat în aer mașina lui Ioan Crișan, la Arad, au o nouă ipoteză de lucru. Se ia în calcul o răzbunare a mafiei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, după ce, ajutat de presupuși polițiști corupți, arădeanul ar fi furat de la traficanții de tutun un tir plin cu țigări de contrabandă, scrie Gandul.

După o anchetă de mântuială a politiștilor din Arad, o altă echipă de anchetatori a luat la puricat afacerile lui Crișan și astfel s-a aflat o parte din secretele acestuia. Omul de afaceri arădean avea legătură cu traficul de țigări de contrabandă, o afacere, de altfel, răspândită în toate zonele de graniță din România, mai scrie sursa citată.

Citește și: O nouă ipoteză în cazul uciderii omului de afaceri Ioan Crișan

Tocmai de aceea, s-a luat în considerare că, în spatele morții violente a bărbatului, s-ar putea afla nume importante din mafia tutunului, mai ales că, la data de 24 mai, poliția a oprit, în localitatea Mândruloc, un autotren în care se aflau 646 baxuri de țigări, despre care s-a stabilit că ar fi fost comandat și introdus în România de gruparea Mladin, organizație criminală care ar fi recrutat inclusiv polițiști de frontieră.

Potrivit unor surse judiciare citate de Gândul, la doi ani și jumătate de la asasinat, anchetatorii ar fi avansat o nouă ipoteză de lucru. Este vorba despre o presupusă operațiune a mafiei ruse pe teritoriul României. Sursele citate au dezvăluit că ar exista informații conform cărora Ioan Crișan ar fi făcut afaceri cu un lider al mafiei ruse de origine basarabeană, cunoscut ca traficant de țigări la nivel înalt.

Citește și: Cauza morții omului de afaceri sibian Adrian Kreiner. Fiica milionarului a fost bătută și amenințată: ~Când i-am spus că nu ştiu unde sunt banii, m-a împins cu picioarele şi a început să mă lovească”

Basarabeanul, membru al mafiei ruse cu drepturi depline, i-ar fi trimis lui Crișan mai multe transporturi de țigări, însă acesta nu i-ar fi dat banii la timp, motiv pentru care ar fi acumulat o datorie cuprinsă între două și trei milioane de euro.

Pentru că nu avea atâția bani, Ioan Crișan i-ar fi propus să-i trimită un nou transport de tutun, iar, după ce marfa ar fi vândută, ar putea acoperi o parte din banii datorați cu profitul obținut.

Șeful mafiot s-ar fi învoit să-i trimită un TIR plin cu țigări, însă mașina ar fi fost deturnată de unii polițiști și dusă chiar în curtea lui Crișan.

Basarabeanul ar fi presupus că bărbatul din Arad a fost mână în mână cu polițiștii, care l-ar fi înșelat împreună, drept pentru care ar fi decis ca Ioan Crișan să fie pedepsit în așa fel încât să fie un exemplu.