O nouă ironie la adresa Americii, marca MOSCOVA: Sapă tranşeele Războiului rece

Ministerul de Externe rus a postat un comentariu ironic pe pagina sa de Facebook la o fotografie de la ceremonia în care a fost pusă piatra de temelie a Centrului diplomatic din SUA, relatează RIA Novosti, cotată de Agerpres.

09 sept. 2014, 08:04
O nouă ironie la adresa Americii, marca MOSCOVA: Sapă tranşeele Războiului rece

Ministerul de Externe de la Moscova a publicat o fotografie pe pagina de Facebook în care actualul secretar de stat american John Kerry, împreună cu cinci predecesori ai săi dau cu lopata la temelia clădirii centrului diplomatic din Statele Unite. ‘Sperăm că nu este o mobilizare a veteranilor la dezgroparea tranşeelor Războiului rece‘, se menţionează în postarea MAE rus.

La ceremonia desfăşurată la 3 septembrie la Washington au mai participat Henry Kissinger, James Baker, Madeleine Albright, Colin Powell şi Hillary Clinton.

Nu este prima oară când diplomaţii rus persiflează evenimente externe sau declaraţii ale unor oficiali occidentali. Astfel, mass-media occidentale au acuzat Ambasada Rusiei în Emiratele Arabe Unite (EAU) că ironizează NATO.

Citeşte şi Petro Poroşenko avertizează România: RUSIA ar putea CUCERI ŞI BUCUREŞTIUL

Ambasada a publicat pe Twitter o imagine cu echipamente militare de jucărie, respectiv, tancuri, însoţind imaginea cu textul: ‘Ultimele dovezi ale NATO privind invazia tehnicii ruse în Ucraina au ajuns în reţea! Se pare că acestea sunt cele mai convingătoare dovezi de care dispune Alianţa Nord-Atlantică în acest sens la ora actuală’. Ulterior, imaginea – ca dintr-un film cu desene animate – şi textul au fost postate de MAE rus pe pagina sa de Twitter.