O nouă lege permite violatorilor să scape de închisoare în Turcia

Publicat: Vineri, 24 Ianuarie 2020 17:38 // Actualizat: Vineri, 24 Ianuarie 2020 17:40 // Sursa: romaniatv.net

Legea ar urma să fie introdusă în parlamentul turc la sfârşitul lunii ianuarie, dar a stârnit deja numeroase şi puternice reacţii, mai ales din partea grupurilor care luptă pentru drepturile femeilor.

O lege care ar urma să le permită bărbaţilor care fac sex cu o minoră să scape de închisoare, dacă se căsătoresc cu victima, va fi introdusă spre dezbatere în parlamentul turc la sfârşitul lunii ianuarie. O lege similară a fost respinsă tot în Turcia, în anul 2016, după ce a stârnit un val de critici, atât în interiorul ţării, cât şi pe plan internaţional.

Mai multe organizaţii non-guvernamentale, dar şi Naţiunile Unite, au atenţionat că legea ar duce la legitimizarea abuzulzi infantil, chiar al violului, şi ar creea premisele unui abuz continuu asupra victimei.

" Salut munca şi curajul celor care fac susţin drepturile femeilor în Turcia şi care iau poziţie împotriva legilor discriminatorii şi resping, din nou, forţele învechite care caută să înlăture protecţia legală pentru tinerele fete. Legi similare sunt discutate de ani de zile în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord", a declarat Suad Abu-Dayyeh, o activistă pentru drepturile femeilor, specializată în Orientul Mijlociu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Africa de Nord drepturile femeilor Orientul Mijlociu Turcia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H