Vești bune pentru bucureșteni. O nouă linie de metrou va străbate Capitala. Ministerul Transporturilor a semnat contractul

Bucureștenii vor putea ajunge și mai rapid dintr-un punct în altul al orașului după ce proiectul de infrastructură Eroilor – Iancului, din Magistrala 5 de metrou va fi gata.

29 oct. 2021, 19:53
Vești bune pentru bucureșteni. O nouă linie de metrou va străbate Capitala. Ministerul Transporturilor a semnat contractul

O nouă linie de metrou va străbate Capitala. Ministerul Transporturilor a anunțat vineri, 29 octombrie, semnarea contractului de consultanță și proiectare.

Vești bune pentru bucureșteni. O nouă linie de metrou va străbate Capitala. Ministerul Transporturilor a semnat contractul

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, a venit cu mai multe explicații despre acest proiect pe pagina sa de Facebook.

„Această secțiune va asigura legătura între Estul și centrul orașului, precum și conexiunea cu Magistrala M4 Gara de Nord – Gara Progresu, cu Magistrala M2 Berceni – Pipera și cu Magistrala 1 Pantelimon – Dristor”, a notat oficialul de la Transporturi.

Secțiunea Eroilor – Iancului va avea o lungime de 5,4 km, iar valoarea totală a contractului pentru construcția tronsonului este evaluată la 2,9 miliarde de lei cu TVA. Lucrarea va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat, respectiv surse proprii.

În total, tronsonul din M5 va avea 6 stații: Eroilor, Hașdeu, Cișmigiu, Universitate, Calea Moșilor, Traian, Piața Iancului.

Magitrala 5 este compusă din trei secțiuni. Eroilor – Râul Doamnei a fost finalizată, iar pe listă urmează Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon (cel mai scurt segment).

Staţia de metrou „Eroilor 2” de pe Magistrala Drumul Taberei va fi redenumită „Opera Română” până la sfârşitul anului. Opera Naţională Bucureşti împlineşte anul acesta 100 de ani, iar Metrorex va redenumi staţia de metrou „Eroilor 2” în „Opera Română”, cu titlu onorific, până la sfârşitul anului, potrivit news.ro.

Construită între anii 1950-1952 şi inaugurată în 1953, clădirea Operei Naţionale Bucureşti se bucură de o arhitectură somptuoasă.

Citește și: Creşterea salarială a angajaţilor Metrorex ar putea fi anulată în instanţă. Ministerul Transporturilor consideră majorarea cu 18% ilegală
Sala Mare a Operei, disponibilă spre vizionare în cadrul turului virtual, este singura sală de spectacole din Bucureşti care îmbină ambianţa arhitecturală specifică şi posibilităţile tehnice de scenă şi spectacol de înalt nivel, eleganţa sa fiind unică în capitală.

Sala Mare are o capacitate de 915 locuri şi găzduieşte principalele spectacole de operă şi balet. Foaierul Galben, cu o capacitate de aproximativ 130 persoane, găzduieşte concerte sau recitaluri, dar şi recepţii şi cele două foaiere pentru întâmpinarea publicului folosite şi pentru expoziţii.

Citește și: Metrorex, noi măsuri pentru a stopa răspândirea COVID. Anunțul făcut de Prefectura Capitalei