O nouă lovitură pentru Rusia! Decizie radicală luată de Tribunalul de la Lausanne

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins, vineri, cererea Federaţiei Ruse de Fotbal de suspendare a sancţiunilor impuse de FIFA din cauza invaziei Ucrainei.

18 mart. 2022, 17:19
O nouă lovitură pentru Rusia! Decizie radicală luată de Tribunalul de la Lausanne
O nouă lovitură pentru Rusia! Ce a decis Tribunalul de la Lausanne

O nouă lovitură pentru Rusia! Astfel, Rusia rămâne exclusă din play-off-ul de calificare pentru Cupa Mondială 2022 de la sfârşitul lunii martie.

O nouă lovitură pentru Rusia! Ce a decis Tribunalul de la Lausanne

Această decizie, similară cu cea luată marţi privind sancţiunile UEFA, nu are legătură cu viitoarea sentinţă a justiţiei sportive pe fondul litigiului, care nu este aşteptată mai devreme de cel puţin câteva săptămâni. „Procedura de arbitraj continuă. În prezent este în curs de constituire o comisie de arbitri, iar părţile fac schimb de observaţii scrise. Nicio audiere nu a fost încă stabilită”, a anunţat instanţa de la Lausanne. Dar deja, refuzul de a acorda recursului rusesc un efect suspensiv limpezeşte situaţia pentru următoarele câteva săptămâni şi privează Rusia de şansele de a câştiga un bilet la turneul din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie).

Mircea Lucescu sare în apărarea ruşilor! Cât crede că va dura războiul şi ce spune despre ucraineni

În urma preliminariilor europene şi a Ligii Naţiunilor, Rusia, Polonia, Suedia şi Cehia luptau pentru un loc la Cupa Mondială din Qatar, fiind repartizate pe Calea B a play-off-ului. Semifinalele calificărilor ar fi trebuit să fie Rusia – Polonia şi Suedia – Cehia, la 24 martie, iar învingătoarele urmau să joace un meci pentru un loc la turneul final din Qatar. Gazda finalei era în mod normal câştigătoarea semifinalei Rusia – Polonia, la 29 martie.

Vladimir Putin, pus la colţ de un român! Decizia care îl umileşte pe preşedintele Rusiei

Conform deciziei FIFA, Polonia este calificată fără joc în finala barajului pentru accederea la Cupa Mondială din Qatar.